Cristiano Ronaldo harminchat évesen is feltartóztathatatlan (Fotó: AFP)

 

A 2019–2020-as évad győzteseit péntek este hirdették ki. A szavazáson futballisták, edzők, játékvezetők és szakújságírók vettek részt. A díjakat általában egy gála keretében adják át, de ezúttal – a koronavírus-járvány miatt – „csak” egy televíziós műsorban kerítettek rá sort.

Ronaldo az előző idényben 33 bajnokin 31 gólt szerzett, és ezzel oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Juventus sorozatban kilencedszer is megnyerte a Serie A-t.

„Először nehéz volt az üres stadionokban játszani, de változatlanul az maradt a célunk, hogy nyerjünk, és ezt meg is tettük. Boldognak és szerencsésnek érzem magam. Kitartás, magabiztosság, alázatos munka és szenvedély – ezek a titkok, amelyek miatt még mindig játszhatok. Motivált vagyok, és annak is kell lenned minden évben, különben nem nyerhetsz 34, 35, 36 vagy 40 évesen” – mondta a 36 éves támadó.

A nőknél is egy Juventus-játékos, Cristiana Girelli kapta meg az idény legjobbjának járó elismerést, míg az edzőknél Gian Piero Gasperini, az Atalanta trénere nyert. A csapatok kategóriájában a bergamói gárda végzett az élen.

A Serie A 2019–2020-as idényének álomcsapata: Donnarumma – Gosens, De Vrij, Bonucci, T. Hernandez – Barella, A. Gómez, Luis Alberto – Dybala, Immobile, C. Ronaldo

(MTI)