Serie A: Bonuccit három és fél, Pepét egy évre eltilthatják

Vágólapra másolva!
2012.08.04. 08:55
null
Leonardo Bonucci hosszú időre partvonalon kívülre kerülhet (Fotó: Action Images)
A Juventus labdarúgócsapatának több játékosa is hosszú eltiltásra számíthat, amennyiben számukra kedvezőtlen ítélet születik az olasz labdarúgásban legutóbb kirobbant bundabotránnyal kapcsolatban.

 

Stefano Palazzi ügyész ismertette álláspontját és azt, hogy milyen büntetést kér azokra az érintettekre, akik nem hajlandóak a vádalkura. Ez alapján Leonardo Bonuccit három és fél évre eltilthatják még a Bari játékosaként elkövetett bűneiért, juvés csapattársát, Simone Pepét pedig egy évre, ő az Udinese labdarúgójaként vett részt állítólag a bundázásban.

A fogadási csalások ügyében eljáró testület vádalkut kötött Andrea Masiellóval (korábban Bari, most Atalanta), aki 26 hónapos eltiltást és 30 ezer eurós pénzbüntetést kapott. Az is biztossá vált, hogy a Sampdoria egypontos levonással kezdi a Serie A-t, míg a Bari mínusz hattal a Serie B-t.

A Bolognát kétpontos levonás és 50 ezer eurós büntetés fenyegeti, míg a Serie B-be kiesett Leccét a harmadosztályba sorolhatják vissza, ahol ráadásul mínusz hat ponttal kezdheti az új idényt.

A játékosok közül megbüntethetik az azóta a Montreal Impactbe igazolt Marco Di Vaiót is, akire egyéves eltiltást kért az ügyészség. Szintén eltiltásra számíthat Nicola Belmonte (négy év), Simone Bentivoglio (három és fél év), Stefano Guberti (három év), Daniele Padelli (három év), Daniele Portanova (három év) és Giuseppe Vives (három és fél év).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik