Sima győzelmet aratott otthon az Atalanta (Fotó: AFP)


Atalanta–Cagliari 2–0

Az Atalanta-szurkolók már a 24. percben felkaphatták a fejüket, hisz Charles De Ketelaere betalált a kapuba, viszont a videóbíró les miatt visszavonta a találatot. Nem kellett sokat várni az érvényes gólra sem, hiszen a 33. percben egy szép passz után Ademola Lookman könnyedén gurította az üres kapuba a labdát (VIDEÓ ITT!). 

A folytatásban ugyan nagyon visszahúzódva játszottak a hazaiak, mégis sikerült megduplázniuk az előnyüket a 76. percben: Mario Pasalic elé pattant a labda, aki egyből a kapuba lőtte azt, és ezzel be is biztosította az Atalanta győzelmét (VIDEÓ ITT!).

Udinese–Fiorentina 0–2

Az eddig nyeretlen Udinese meglepő módon sokkal összeszedettebben kezdte a találkozót és több helyzetet is ki tudott alakítani, de ez mit sem ért, mivel a 32. percben mégis a vendégek szerezték meg a vezetést jelentő gólt, mikor Lucas Martínez Quarta a gyönyörűen előre ívelt labdát juttatta be a kapuba (VIDEÓ ITT!). 

A fordulás után továbbra is a hazaiak voltak agresszívabbak, de végül ismét ők húzták a rövidebbet. A hosszabbításban Giacomo Bonaventura erőből, de nagyon pontosan lőtte a labdát a bal alsóba (VIDEÓ ITT!). Az Udinese így továbbra sem tudta megszerezni első győzelmét az idényben. 

OLASZ SERIE A
5. FORDULÓ
Atalanta–Cagliari 2–0
(Lookman 33., Pasalic 76.)
Udinese–Fiorentina 0–2
(L. Martínez Quarta 32., Bonaventura 90+2.)

KÉSŐBB
18.00: Bologna–Napoli (Tv: Sport2)
20.45: Torino–Roma (Tv: Sport2)

KORÁBBAN
Empoli–Internazionale 0–1 (Dimarco 51.)

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Sassuolo–Juventus 4–2 (Laurienté 12., Berardi 41., Pinamonti 82., Gatti 90+5. – öngól, ill. Vina 21. – öngól, F. Chiesa 78.)
Lazio–Monza 1–1 (Immobile 12. – 11-esből, ill. Gagliardini 36.)

Milan–Hellas Verona 1–0 (Rafael Leao 8.)  

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Salernitana–Frosinone 1–1 (Cabral 52., ill. Romagnoli 12.)
Lecce–Genoa 1–0
(Oudin 83.)