Serie A: az argentin szélső a Juventushoz tart – sajtóhír

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.07.06. 10:40
null
Ángel Di María a Juventusban folytathatja (Illusztráció: Fabrizio Romano/FB)
A Juventus lehet Ángel Di María új csapata – Fabrizio Romano, neves olasz sportújságíró arról posztolt, hogy a 122-szeres argentin válogatott szélső várhatóan ezen a héten aláírja egyéves szerződését a torinóiaknál.

 

Az olasz újságíró értesülései szerint Ángel Di María,bár kapott ajánlatot Angliából is, nem kívánt ismét a szigetországba szerződni, hanem egy újabb országban kívánta kipróbálni magát, mielőtt hazatér Argentínába.

A 34 esztendős játékos a Rosario Central játékosaként lett profi, 2007-ben a Benfica mindössze 8 millió euróért hozta Európába, majd 2010-ben 33 millióért adta el őt a Real Madridnak. Spanyolországban 190 tétmeccse volt, ezek során 36 gólt és 84 gólpasszt jegyzett. 2014-ben a Manchester United 75 millió eurót sem sajnált a játékjogáért, ám stílusa nem igazán passzolt az angol élvonalhoz, és különösen nem az MU-t ekkor tréningező Louis van Gaal edzői elképzeléseihez. Egyetlen idény elteltével kicsivel több mint 10 milliós veszteség mellett passzolták el Párizsba, ahol újra szenzációs formába lendült, és az évek alatt 18 trófeát nyert. Szerződése 2022 nyarán lejárt, így szabadon igazolhatóként szerződhet a Juventushoz.

Nem Di María lehet az egyetlen klasszis, akit a Juventus ingyen szerez meg a nyáron: sajtóhírek szerint a Juvét 2016-ban Manchester Unitedért elhagyó, most pedig onnan távozó Paul Pogbát is már csak az orvosi vizsgálat választja el attól, hogy bejelentsék a torinóiak új igazolásaként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik