Serie A: az Ajaxban visszatér a pályára Christian Eriksen?

Vágólapra másolva!
2021.11.03. 14:20
null
Fotó: AFP
Olasz sajtóhírek szerint korábbi csapatába, az Ajaxba igazolna a Serie A–ban címvédő Internazionale játékosa, Christian Eriksen. A szívmegállása miatt pacemakert kapó dán középpályás az olasz szövetség szabályai értelmében nem futballozhat klubcsapatában.

 

Mint ismert, Christian Eriksennek a nyári Európa–bajnokságon, a finnek elleni csoportmeccsen megállt a szíve, ám a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás megmentette a dán labdarúgó életét. Hosszas vizsgálatok után Eriksen orvosai úgy döntöttek, hogy a dán futballcsillag szívébe kardioverter defibrillátort ültetnek, hogy egy esetleges újabb szívmegállás ne végződjön tragédiával.

Az olasz labdarúgó-szövetség tiltja, hogy olyan játékosok lépjenek pályára, akik maradandó szívproblémákkal küzdenek, viszont olasz sajtóhírek szerint Eriksen még szeretne futballozni, ezért szeretne visszatérni nevelőegyesületéhez, az Ajaxhoz.

Hollandiában ugyanis engedélyezett a pacemaker a profi labdarúgásban, például a korábbi Manchester United-játékos, Daley Blind is így játszik az Ajaxban hétről hétre.

Mint megírtuk, az Inter rendkívül sportszerűen nem gördítene akadályt Eriksen útjába, és kész felbontani a 2024-ig szóló szerződést, hogy a Tottenhamtől tavaly nyáron 27 millió euróért megvásárolt dán futballista ingyen válthasson klubot. Bár a távozása üzleti szempontból veszteséges, az Inter megspórolná az évi 10 millió eurós bérét.

Martin Schoots, Christian Eriksen ügynöke az átigazolási pletykákra reagálva elmondta: „Christian felépült, sok időt tölt a családjával, és remek állapotban van. Amint lesznek hírek ezzel kapcsolatban, közölni fogjuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik