Serie A: a szünetet gólokkal keretezve nyert a Roma

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2023.01.22. 20:26
null
Második góljukat ünneplik a rómaiak (Fotó: AFP)
A Serie A 19. fordulójában a Spezia fogadta a Romát, amely „udvariatlan” vendégnek bizonyult, s az első félidő végén és a második elején is betalált egyszer, így megszerezte a három pontot.

 

Mindkét csapat egyaránt öt veretlenül megvívott bajnokival a háta mögött érkezett a találkozóra, s már a meccs elejétől az tűnt valószínűnek, hogy a rómaiak sorozata folytatódhat: a vendégek többet birtokolták a labdát, többet is veszélyeztettek, ám gólt sokáig nem sikerült szerezniük. Egészen a játékrész utolsó percéig, amikor egy hazai szöglet után gyors kontrát vezethetett a Roma, s az akció során Stephan El Shaarawy a kezdőkörből indította Paulo Dybalát, aki a tizenhatoson belülre érve visszagurított az akciót kísérő olasz válogatott támadónak, neki pedig nem is esett nehezére vezetéshez juttatnia csapatát.

A Roma a második félidőt hasonló szellemben kezdte – azaz gyors góllal: Dybala fülelt le egy rossz hazai passzt a felezővonalnál, majd Tammy Abrahamhoz játszott, aki két jó csellel áthámozta magát a védelem maradékán, és higgadtan a jobb alsó sarokba gurított. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa, a Spezia ugyanis – ahogy az első 45 percben, úgy – a folytatásban sem találta el egyszer sem a római kaput, anélkül pedig elég nehéz kétgólos hátrányt ledolgozni.

Győzelmével a Roma feljött a tabella negyedik helyére, és immár hat bajnoki mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

OLASZ SERIE A
19. FORDULÓ
Spezia–Roma 0–2 (El Shaarawy 45., Abraham 49.)
KÉSŐBB

20.45:Juventus–Atalanta (Tv:Sport2)

KORÁBBAN
Monza–Sassuolo 1–1
(Caprari 60., ill. Ferrari 13.)
Sampdoria–Udinese 0–1 (Ehizibue 88.)

SZOMBATON
Hellas Verona–Lecce 2–0(Depaoli 40., D. Lazovics 54.)
Salernitana–Napoli 0–2
(Di Lorenzo 45+3., Osimhen 48.)

Fiorentina–Torino 0–1 (Al. Mirancsuk 33.)

HÉTFŐN
18.30:
Bologna–Cremonese (Tv:Sport1)
20.45:
Internazionale–Empoli (Tv:Sport1)

KEDDEN
20.45:
Lazio–Milan (Tv:Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik