Serie A: a Napoli grúz támadója lett az idény legjobb játékosa

Vágólapra másolva!
2023.06.02. 18:33
null
Kvarachelia lett a Serie A 2022–2023-as idényének legjobb játékosa (Fotó: Getty Images)
Az olasz bajnok Napoli tavaly nyáron a grúz Dinamo Batumitól szerződtetett grúz támadóját, Hvicsa Kvaracheliát választották meg az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2022–2023-as idényének legjobb játékosának.

 

Kevesen számítottak rá, hogy a jelentős számú tavaly nyári távozó után a gyökeresen megváltozott Napoli 33 év után nyeri meg ismét az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, ám Luciano Spalletti kiváló csapatot rakott össze Nápolyban, köszönhetően annak is, hogy a támadók kimagaslóan teljesítettek.

A nápolyiak legjobbja ebben az idényben a 22 éves grúz támadó, Hvicsa Kvarachelia volt, aki a Serie A-ban és a Bajnokok Ligájában 42 mérkőzésen 14 gólt szerzett és 17 gólpasszt adott, így a liga neki ítélte oda az idény legjobb játékosának járó elismerést.

 

Az idény legjobb játékosa mellett posztonként díjazták a labdarúgókat, s a legjobb csatárnak a Napoli nigériai támadóját, Victor Osimhent választották, a legjobb középpályásnak az Intert erősítő Nicoló Barellát, a legjobb védőnek a szintén nápolyi Kim Min Dzsét, a legjobb kapusnak a Ivan Provedelt (Lazio) látták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik