Serie A: a Milanban köthet ki a 2016-os Eb csodagyereke

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 06:58
null
Renato Sanches úgy érzi, készen áll Milánóban is bizonyítani (Fotó: AFP)
Az AC Milanban folytathatja karrierjét Renato Sanches. A 24 éves középpályás 35 millió euró ellenében válthat klubot – írja a Calciomercato.com.

 

 

Az olasz lap úgy tudja, a Milan már múlt nyáron kapcsolatba lépett a Renato Sanches ügyeit is intéző Jorge Mendessel, a portugál megszerzése miatt. A megállapodásból azonban nem lett semmi, mert a klubvezetés inkább a már kipróbált Tiemoué Bakayoko megszerzését helyezte a középpontba, és inkább a franciát igazolta át a középpálya közepére.

Sanches ára 35 millió euró körül alakulhat, s mivel a szerződéséből már csak másfél év van, jelenlegi klubja, a Lille aligha fog elzárkózni az üzlettől.

A 32-szeres válogatott középpályás a 2016-os Európa-bajnokságon került először az európai élcsapatok célkeresztjébe, ahol a torna legjobb fiatal játékosának is megválasztották. Az Eb-t követően a Bayern München labdarúgója lett, a bajoroknál azonban nem vált alapemberré. A Swansea Cityhez, majd a Lille-hez került kölcsönbe, s utóbbi 2019 nyarán 20 millió euróért vásárolta ki a bajoroknál élő szerződéséből.

Sanches Franciaországban kisebb-nagyobb sérüléseket leszámítva alapember volt az elmúlt két és fél évben. A Lille színeiben összesen 67 meccsen lépett pályára, öt gólt szerzett és hat gólpasszt osztott ki. A jelenlegi idényben nyolc tétmeccse van, az évad elején sérült volt, s a legutóbbi fordulóban, az AS Monaco ellen sem léphetett pályára izomsérülés miatt. Teljesítménye miatt korábban a Liverpoollal is összeboronálták.

„Csak annyit tudok, készen állok. Ha valóban érkezik egy ajánlat az AC Milantól, értékelni fogom. Nagyszerű történelemmel bíró, nagy klubról beszélünk, amelyet nagyon kedvelek” – idézte az olasz lap Sanches korábbi, a L'Équipe-nek adott nyilatkozatát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik