Serie A: a Milan edzője szerint ostoba góllal kaptak ki a Napolitól

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.12.20. 11:13
null
Stefano Pioli a vereség ellenére látott pozitívumokat a Milan játékában (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Milan vasárnap egy korán kapott góllal hazai pályán 1–0-ra kikapott a Napolitól az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A mérkőzést követően a két csapat vezetőedzője értékelt.

A Milant irányító Stefano Pioli csalódottan nyilatkozott a Milan TV-nek a vereséget követően.

„Ostoba gólt kaptunk. Hiába helyezkedtünk jól, mégis sikerült bevenniük a kapunkat. Ezt követően nehezebbé vált számunkra a találkozó, de még lett volna elég időnk, hogy javítsunk. A kapott gólt megelőző figyelemhiány és az első harmadban tapasztalható koncentrációs problémák vezettek a vereséghez – ezeken kívül viszont jó benyomást tett rám a csapatom teljesítménye. Kellően energikusak, kemények és lendületesek voltunk. Szégyen, hogy kikaptunk, nem érdemeltünk vereséget.”

A Milan a hajrában egyenlíthetett volna, ám a videobíró érvénytelenítette a találatot. A vezetőedző így vélekedett az esetről.

„Nem szeretném kommentálni a játékvezetést annak ellenére, hogy több kollégám máshogyan szokott tenni. Annyit szeretnék csak mondani, hogy egy játékos, aki épp elesett, szét vannak tárva a lábai és egy mozdulatot sem tesz azért, hogy a labdához hozzáérjen, nem okozhat gondot egy védőnek a labda megjátszásában.”

AZ ÉRVÉNYTELENÍTETT MILAN-TALÁLAT

A Napoli vezetőedzője, Luciano Spaletti csak dicsérő szavakkal illette játékosai teljesítményét a klub honlapján.

„Nagyszerűen csapatként játszottunk. Sikerült megtartanunk az eredményt a korai gól után. Talán voltak olyan helyzetek, amelyeknél okosabb megoldásokat is választhattunk volna, ám nem könnyű tartani a lépést két olyan támadóval, mint Ibrahimovic és Giroud. Nagy erővel és elánnal játszottunk. Játékosaim kisegítették egymást ennek a nagyon fontos eredménynek a megvalósításában. Mindenki követte a tervet, amelyeket a meccs előtt megbeszéltünk. Külön örülök annak, hogy két vereséget követően visszataláltunk a győzelem útjára – kicsit visszaesett az önbizalmunk, ma viszont újra meg tudtuk mutatni a csapatunk értékét.”

OLASZ SERIE A
18. FORDULÓ
Milan–Napoli 0–1

Milánó, San Siro. Vezette: Davide Massa.
MILAN:Maignan – Florenzi (Kalulu, 86.), Tomori, Romagnoli, Ballo-Touré – Kessié, Tonali (Bennaszer, 78.) – Krunic (Saelemaekers, 63.), B. Díaz (Giroud, 63.), Junior Messias (Castillejo, 78.) – Ibrahimovic.Vezetőedző: Stefano Pioli.
NAPOLI:Ospina – Malcuit, Rrahmani, Juan Jesus, Di Lorenzo – Demme (Lobotka, 54.), Zambo Anguissa – Lozano (Politano, 77.), Zielinski (Unasz, 77.), Elmasz (Gulam, 86.) – Petagna (Mertens, 78.).Vezetőedző:Luciano Spalletti.
Gólszerző: Elmasz (5.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik