Serie A: a Man. United korábbi támadóját egy évre eltilthatják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.25. 17:03
null
Giuseppe Rossi karrierje is veszélyben lehet (Fotó: AFP)
A jelenleg klub nélküli, legutóbb a Genoa színeiben futballozó Giuseppe Rossi még tavasszal produkált pozitív doppingtesztet. Ha nem tud magyarázatot adni arra, hogyan került a szervezetébe a tiltott szer, egy teljes évre is eltilthatják.

 

A korábban a Manchester Unitedben, a Villarrealban és a Fiorentinában is megforduló Giuseppe Rossi szervezetében a dorzolamide nevű tiltott szert találták meg még májusban.

Sajtóhírek szerint Rossinak októberben az olasz doppingellenes ügynökséghez kell mennie meghallgatásra és akár egyéves eltiltást is kaphat. A 30-szoros válogatott labdarúgó legutóbb a Genoa alkalmazásában állt, és május 12-én, a Benevento elleni mérkőzés utáni vizsgálaton produkált pozitív eredményt.

A zöld hályog kezelésére használt dorzolamide nevű szert általában szemcseppek tartalmazzák, 2016 óta szerepel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tiltólistáján. Orvosi receptre, indokolt esetben sportolók is használhatják ezen szemcseppeket, Rossi azonban tagadta, hogy bármilyen módon szedte volna a tiltott szert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik