Serie A: a lengyel De Bruynét szerződtetné a Milan

T. B.T. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.30. 13:27
null
Olasz sajtóhírek szerint a Milan szerződtetné a Pogon Szczecin szupertehetségét (Fotó: AFP)
Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) jelenlegi második helyezettje, a Milan is beállt a lengyel De Bruynének titulált Kacper Kozlowski kegyeiért történő versenyfutásba, számol be róla a Calciomercato.

 

Nem véletlenül akadt meg Kozlowskin Paolo Maldiniék szeme. A tinédzser lengyel támadó középpályás 15 évesen (!) debütált az Ektraklasában a Pogon Szczecin színeiben, és 17 évesen Paulo Sousa behívta a lengyel válogatott Európa-bajnoki keretébe is. Kozlowski a Spanyolország elleni csoportmeccsen minden idők legfiatalabb Eb-játékosaként debütált a válogatottban.

A 17 éves tehetség igazi modern középpályás, aki középső és támadó középpályásként is tud játszani. A lengyel sportsajtó egyenesen Kevin De Bruynéhez hasonlítja a fiatal tehetséget.

Nem csoda, hogy Kozlowski neve hamar bekerült az európai topcsapatok noteszébe is. A lengyel játékos idén nyáron elutasította a Bayer Leverkusen ajánlatát, mert még maradni szeretne a nevelőegyesületében.

Érdeklődőkből azonban továbbra sincs hiány: a Juventus, a Salzburg, a Borussia Dortmund, és az RB Leipzig után az AC Milan is beállt a sorba Kozlowskiért, akiben az Interhez a nyári átigazolási időszakban távozó Hakan Calhanoglu utódját látják.

Kozlowskit a Transfermarkt 5 millió euróra taksálja, de a rossonerinek feltehetőleg mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, ha versenyezni akar a fentebb felsorolt csapatokkal a lengyel őstehetségért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik