Serie A: a 2016-os Eb csodagyereke aláír a Milanhoz – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.06.08. 13:57
null
A portugál középpályásért 18 millió euró közeli összeget fizethet az olasz bajnok (Fotó: AFP)
Az olasz átigazolási ügyekben mértékadónak tartott újságíró, Gianluca Di Marzio úgy tudja, hogy a Milan 18 millió euró körüli összegért átigazolja a Lille OSC-től Renato Sanchest. A milánóiak az FC Barcelonához tartó Franck Kessié utódjaként tekintenek a portugál középpályásra.

 

A Milan már télen is kapcsolatba lépett a Renato Sanches ügyeit is intéző Jorge Mendessel a portugál megszerzése miatt, de akkor kútba esett a transzfer.

Habár a középpályás fizetési igénye nem lett alacsonyabb – Di Marzio szerint évi 3.5 millió euró –, a mostani hírek alapján az olasz bajnok a játékossal és az ügynökével is megegyezett. Az olasz újságíró azt is tudatta, hogy Sanches az átigazolás előtt meglátogatta a milánóiak létesítményeit és a várost is. A Lille-nek azért válhatott sürgőssé az eladás, mert a 24 éves futballista szerződése jövő nyáron lejár.

Fabrizio Romano transzferguru is úgy értesült, hogy a vörös-feketék szóban már megegyeztek a portugál játékossal.

A 32-szeres válogatott középpályás a 2016-os Európa-bajnokságon került először az európai élcsapatok célkeresztjébe, ahol a torna legjobb fiatal játékosának is megválasztották. Az Eb-t követően a Bayern München labdarúgója lett, a bajoroknál azonban nem vált alapemberré. A Swansea Cityhez, majd a Lille-hez került kölcsönbe, s utóbbi 2019 nyarán 20 millió euróért vásárolta ki a bajoroknál élő szerződéséből.

A LOSC-nál újra kivirágzó Sanches hamar az együttes alapemberévé vált, s 2021-ben bajnoki címet is nyert. A francia gárda színeiben összesen 91 tétmeccsen lépett pályára, hét gólt szerzett és tíz gólpasszt osztott ki. Noha az elmúlt évad elején sérüléssel bajlódott, 32 tétmeccsen így is pályára lépett, ezeken két találatig és öt asszisztig jutott. Teljesítménye miatt korábban a Liverpoollal is összeboronálták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik