Serie A: 22 év után feljutott az élvonalba a salernói kiscsapat

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.10. 16:48
null
Huszonkét év után újra az élvonalban a Salernitana! (Fotó: AFP)
Az Empoli mögött második helyezettként a Salernitana jutott fel az olasz labdarúgó másodosztályból a Serie A-ba.

 

A salernói együttes a Serie B utolsó, 38. fordulójában 3–0-ra győzött idegenben a kieső Pescara ellen, ezzel megőrizte a tabellán a második helyét azaranyérmes Empoli mögött – és egyébként megőrizte volna akkor is, ha vereséget szenved, mert a harmadik helyezett Monza kikapott a Bresciától.


A Salernitana 22 év után szerepelhet ismét az olasz első osztályban. Legutóbb az 1998–1999-es idényben volt tagja a Serie A mezőnyének, akkor 15. helyezettként esett ki, de hazai pályán legyőzte az Intert, a Romát, a Juventust és a Laziót is. A klub társtulajdonosa Claudio Lotito, a Lazio elnöke, akinek a feljutás eredményeként le kell majd mondania a Salernitánál betöltött tisztségéről – írja a Football Italia.

Az együttes az 1980 óta edzősködő Fabrizio Castori vezetésével jutott vissza a Serie A-ba. Legeredményesebb játékosa ebben az idényben a 13 gólig jutó Gennaro Tutino volt.

A harmadik feljutó helyért rendezendő rájátszásban a Monza, a Lecce, valamint a Venezia, a Cittadella, a Brescia és a Chievo vehet részt. Kiesett a Cosenza, a Reggiana – amely nem összekeverendő a 11. helyen záró Regginával –, a Pescara és Adorján Krisztián előző csapata, a Virtus Entella. A harmadosztályból eddig feljutott a Como, a Perugia és a Ternana.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik