Roma: „Napsütést szeretnél, vagy esőt?” – így győzködte Mourinho Abrahamot

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.07. 14:33
null
Tammy Abraham José Mourinho külön kérésére érkezett Rómába (Fotó: Getty Images)
Tammy Abraham a nyáron szerződött az olasz élvonalban szereplő AS Romához a BL-győztes Chelsea-től, 40 millió euró ellenében. A váltás eddig, úgy néz ki, bejött, hiszen a 24 esztendős csatár visszakerült az angol labdarúgó-válogatott keretébe, a TalkSportnak adott interjújában pedig elmondta, miképp próbálta rávenni őt az átigazolásra José Mourinho, a rómaiak vezetőedzője.

Tammy Abraham 10 tétmeccsen eddig 4 gólt szerzett az AS Romában, emellett pedig 3 gólpasszt is kiosztott. A csapat hét forduló után a 4. helyen áll a Serie A tabelláján (15 szerzett ponttal), őt pedig újra meghívták az angol válogatott keretébe, így eddig mindenképpen sikeresnek mondható a nyári váltás.

A 24 éves, BL-győztes támadó a TalkSportnak adott interjút az átigazolása kapcsán, és elárulta, az AS Roma portugál vezetőedzője, José Mourinho – aki korábban három bajnoki címet is nyert a Chelsea-vel – mivel próbálta rávenni őt arra, hogy távozzon Londonból.

„Az első alkalommal, amikor felhívott és azt kérdezte tőlem, hogy »Továbbra is az esőben szeretnél futballozni, vagy inkább napsütésben?«, természetesen nevettem. Ennek ellenére miután először beszéltünk, nem igazán gondolkodtam el a lehetőségen. Azt hiszem, úgy voltam vele, hogy a Premier League-ben szeretnék játszani, szóval Angliában kell maradnom” – mondta a TalkSportnak Abraham.

„Egyértelmű, hogy Anglia környékén és főleg Londonban érzem otthon magamat, de aztán úgy voltam vele, hogy nem ártana kinyitni a szárnyaimat és máshol is kipróbálni, mit tudok. Az biztos, hogy már most rengeteget fejlődtem taktikailag – annyit, mint előtte az egész életem során összesen. Azt hiszem, jót tesz, ha több vezetőedzőtől tanul egy játékos, én pedig rengeteget tanulok Mourinhótól” – dicsérte trénerét az angol csatár.

„Az lett volna a könnyebb döntés, ha maradok a Chelsea-nél, hiszen minden trófeáért versenyben van a csapat, én azonban játszani szerettem volna és kipróbálni magamat egy új környezetben” – zárta gondolatait Abraham arról, hogy miért távozott a londoniaktól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik