Roma: Mourinho szerint szükség van a VAR-ra

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.23. 11:39
null
José Mourinho elégedett volt a játékvezetéssel (Fotó: AFP)
Az olasz labdarúgó-bajnokságba (Serie A) győzelemmel visszatérő José Mourinho – aki korábban az Intert irányította, nyáron pedig a Roma élére nevezték ki – a vasárnapi Fiorentina elleni mérkőzés után értékelt a Football Italiának.

 

„Szórakoztató mérkőzést játszottunk, ugyanakkor nem a legjobb formánkat hoztuk. Amikor egyenlő volt a két csapat létszáma, akkor jól ment a játék, ám a Fiorentina kiállítását követően gyengébbek voltunk" – vallotta be José Mourinho, aki úgy gondolja, hogy játékosa, Nicolo Zaniolo piros lapja után újra nyeregben voltak.

A portugál szakember elmondta, nem volt mérges, amiért a góljaik érvényességét többször is meg kellett vizsgálni a videóbíró (VAR) segítségével.

„A játékvezető végig helyes döntéseket hozott. A VAR azért van, hogy segítségével minden kisebb hibát észlelni lehessen."

Mourinho két frissen szerződtetett játékosának (Tammy Abraham és Eldor Shomurodov) teljesítményére is kitért.

„Egyikőjük sincsen még százszázalékos állapotban, ezért is számítottam csak csereként Shomurodovra. Az biztos, hogy mindketten elképesztően veszélyesek a támadásoknál."

Mourinho a harmadik ligában állított fel győzelmi rekordot (MTI)

Az AS Roma nyáron szerződtetett portugál szakvezetője 77. alkalommal ült Olaszországban bajnoki mérkőzésen a kispadon – 2008 és 2010 között az Internazionaléval aratott sikereket –, és az 50. győzelmét szerezte. Csapata a 2021–2022-es idény nyitófordulójában otthon 3–1-re nyert a Fiorentina ellen.

Korábban egyetlen edzőnek sem jött össze ilyen gyorsan az 50 győzelem a Serie A-ban, amióta az 1994–1995-ös idényben bevezették a hárompontos rendszert.

Az 58 éves tréner közösségi oldalán a sportstatisztikákkal foglalkozó brit Opta bejegyzéséhez – amelyben olaszországi rekordját emelték ki -– annyit kommentált: ƒƒ„kérem, a negatív rekordjaimat ne mutassák, csak a jókat".

Mourinho milánói időszaka előtt a Chelsea-nél, utána pedig a Real Madridnál dolgozott, a londoni klubnál 63, a spanyol együttesnél 62 mérkőzés alatt gyűjtötte be az 50 győzelmet, így a Premier League-ben és a La Ligában is ő tartja ezt a rekordot az edzők között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik