Roma: Mourinho átadta a beígért méregdrága cipőt a duplázó csodagyereknek – videó

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.22. 18:52
null
Gyan megkapta az áhított cipőt (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az AS Roma – köszönhetően a 75. percben becserélt, majd duplázó Felix Afena-Gyannak – idegenben 2–0-ra legyőzte a Genoát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában. Később kiderült, a rómaiak portugál vezetőedzője, José Mourinho megígérte a 18 éves ghánai tehetségnek, hogy ha betalál a meccsen, akkor vásárol neki egy 800 dolláros designer cipőt. A portugál tréner betartotta az ígéretét, s hétfőn át is adta a méregdrága lábbelit a játékosnak. Videó!

„Megígértem: ha betalál, akkor megveszem neki azt a méregdrága cipőt, amit régóta szeretne megkapni – mondta Mourinho, s „az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó” mondáshoz hűen, megajándékozta a csodagyereket hétfőn.


Már önmagában is mesébe illő sztori Gyané, hiszen nem mindenki duplázik úgy, hogy húsz percet tölt a pályán, pláne nem a harmadik olasz bajnokiján. Azonban a támadó történetében az a legszebb, hogy a Football Italia információi szerint 2021 januárjáig csak a szülőhazája egyik iskolai csapatában futballozott. A rómaiak az idei nyári átigazolási időszakban szerződtették az utánpótláscsapatukhoz az afrikai tehetségeket kitermelő EurAfrica FC-től. Mourinho figyelemmel követte a tehetség játékát, s mivel látott benne fantáziát, októberben felhozta a „nagyokhoz” – a többi már történelem.

OLASZ SERIE A
13. FORDULÓ
Genoa–Roma 0–2
(Afena-Gyan 82., 90+4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik