PSG: a Juventus a világ legdrágább játékosává tenné Mbappét

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.10.26. 14:24
null
Kylian Mbappé zebracsíkos szerelést ölthet? (Fotó: AFP)
A Juventusnál Kylian Mbappé megszerzésén dolgoznak – számolt be a Tuttosport. Az olasz lap információi szerint a torinói klub 380 millió eurós ajánlatra készül, de az üzletbe bevonnák Paulo Dybala játékjogát is.


A Tuttosport emlékeztet, az előző nyáron többször is szóba került Dybala esetleges távozása, és a Paris Saint-Germain tárgyalt is az argentin futballistáról, igaz, akkor Neymar esetleges cseréjeként került szóba a 25 éves, dél-amerikai támadó.

Mbappé megszerzése a lap szerint mintegy 380 millió euróba kerülhet. A most 20 éves francia valósággal berobban a futball élvonalába, az AS Monacóban már 17 évesen alapember volt, 41 bajnokin 16 gólt szerzett, mielőtt a PSG – a pénzügyi fair play betartása miatt – előbb 45 millió euróért kölcsönvette, majd egy évvel később további 135 millióért cserébe végleg megvásárolta. A fővárosi egyesületnél 61 bajnokin 48 találatnál jár. A jelenlegi átigazolási rekordot 222 millió euróval Neymar tartja.

A Juventus vezetősége a részvényesekkel együtt épp csütörtökön fogadott el egy 300 millió eurós tőkeemelést, a pluszforrást 2023-ig új sztárigazolásokra szeretnék fordítani. „Cristiano Ronaldo kaliberű, ám nála fiatalabb játékosok szerződtetése a célunk, mondhatnánk azt is, az új Ronaldót szeretnénk a Juventusba csábítani. A brand elég erős ehhez, ezt múlt nyáron, és idén, Matthijs de Ligt megszerzésével is láthattuk” – idézi az egyik vezető részvényest, Paolo Aicarit a goal.com angol kiadása.

Mbappéval kapcsolatos hír, hogy néhány napja David Beckham is bejelentkezett a franciáért, igaz, ő nem megvásárolni, hanem pont, hogy eladni szeretné: frissen megalapított Footwork Management menedzsercége szeretné a jövőben a világbajnok labdarúgó ügyeit intézni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik