Palermo: az edzőfaló elnök 26. váltását is megindokolta

Vágólapra másolva!
2013.02.25. 14:11
Ahogy korábban beszámoltunk róla, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Palermo menesztette Alberto Malesanit, akinek helyére a korábban elküldött Gian Piero Gasperini ül vissza a bajnokság utolsó helyén álló szicíliai gárdánál. Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke a Tuttosportnak azzal indokolta döntését, hogy a szurkolók jelezték, a csapat jobban játszott a korábbi vezetőedzővel.

„Az utóbbi időben rengeteg telefonhívást kaptam a szurkolóktól, amelyben kifejtették, hogy a csapat jobban játszott az előző vezetőedzővel, Gian Piero Gasperinivel” – indokolta döntését Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke.

 

A Palermo a 2012–2013-as szezont Giuseppe Sanninóval kezdte, akit szeptemberben Gasperini váltott. Utóbbit február 4-én kirúgták, és helyére Malesani került, akit előtte a Genoától menesztettek 20 nap után. Malesaninak Palermóban már csak 19 nap és három mérkőzés (3 döntetlen) jutott, a Genoa elleni szombati 0–0-s ikszet követően ismét megköszönték neki a munkát, és visszahívták a helyére Gasperinit.

„Újranéztem a mérkőzéseket, amelyeket a Palermo játszott Gasperini, valamint Malesani irányítása alatt, és meghoztam a döntést" – zárta nyilatkozatát az elnök.

A Palermo a Serie A huszadik, utolsó helyén áll, hat ponttal lemaradva a bentmaradást érő tizenhetedik helytől. Az „edzők ostorának” nevezett Zamparini évi átlag két trénertől szabadul meg, ez a 26. alkalom, hogy elnöki tevékenykedése során új vezetőedzőt nevez ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik