A 77 éves üzletember, Maurizio Zamparini még 2002-ben lett tulajdonosa a szicíliai klubnak, azzal a céllal, hogy visszajuttassa az olasz első osztályba. Ez sikerült is 2004-ben, és fenn is maradtak kilenc éven keresztül. Mindeddig utoljára a 2016–2017-es idényben szerepeltek a Serie A-ban, jelenleg az első helyen állnak a másodosztályban.

Zamparini 2017 márciusban már eladta a teljes tulajdonrészét Paul Baccaglini amerikai vállalkozónak, akinek azonban néhány hónappal később le kellett mondania az elnöki tisztségről, mivel a szükséges tőke nem állt a rendelkezésére, és ezért visszakerült minden az olasz kezébe.

Egy angol vállalat vásárolta meg a Palermót (Fotó: AFP)

A BBC beszámolója szerint Zamparini most valóban megvált a klubtól, és jelképes összegért, 10 euróért, azaz átszámítva körülbelül 3000 forintért talált új gazdára a csapat, amely egy londoni vállalat kezébe került.

Arról egyelőre nincs hivatalos információ, melyik cég az új tulajdonos, azt azonban az angolok már tudják, hogy a tervek szerint nagyobb pénzösszeggel támogatja a csapatot, amelynek azonnal új stadiont és edzőpályát épít majd.