Palacio a kapuba, az Inter negyeddöntőbe jutott

Vágólapra másolva!
2012.12.18. 23:23
null
Fredy Guarín (balra) és Antonio Cassano gólja továbbjutást ért az Internek (Fotó: Reuters, archív)
Az Internazionale 2–0-ra nyert hazai pályán a Hellas Verona ellen a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, ezzel továbbjutott. A találkozót – amelyet az első félidőben a köd és a szurkolók által becsempészett füstbombák miatt rövid időre félbe kellett szakítani – tíz emberrel fejezte be az Inter Luca Castellazzi sérülése miatt, az utolsó negyedórában a csatár Rodrigo Palacio védte a hazaiak kapuját, nem is rosszul.

Több mint nyolcezer szurkolója kísérte el a Hellas Veronát a San Siróba, ahol az Inter sokáig nem tudott mit kezdeni ellenfelével, amely a másodosztály harmadik helyén áll. Cristian Chivu négy hónappal ezelőtti lábujjtörése óta először kezdett az Interben, és az 5. percben megkönnyebbülten nyugtázhatta, hogy Daniele Cacia hiába talált a hálójukba, lesen állt a vendégek csatára. Az első félidő közepén meg kellett szakítani a játékot, mert a köd mellett a szurkolók által becsempészett füstbombák is nehezítették a látást, utóbbiak pedig a légzést is.

Cacia ezután is aktív maradt, és egy ízben csak centikkel tekert a kapu mellé, miután lefordult Chivuról. Ezután a második oldalon is megrezdült a háló, de megint csak hiába, Rodrigo Palacio ugyanis sípszó után talált a kapuba. A megítélt szabadrúgásból Antonio Cassano a bal oldali kapufa mellé csavart. A félidő legnagyobb helyzetét Ricky Álvarez hagyta ki, aki szép összjáték végén közelről a veronai kapus lábába pöckölt.

A második játékrész elején aztán az Inter kétszer is betalált, és mint később kiderült, ezzel el is döntötte a továbbjutást. Az 50. percben a szünetben beállt Fredy Guarín szerzett labdát a Verona térfelének közepén, kiugratta Cassanót, aki higgadtan gurított el a kapus mellett.

Négy perc múlva Guarín szabadrúgása után a labda úgy pattant meg a sorfalon, hogy pont a bal felső sarokba vágódott.

Palacio többször is megszerezhette volna a harmadik Inter-gólt, a másik oldalon pedig Valerij Bozsinov, majd Cacia járt közel a szépítéshez. Utóbbi esetnél Luca Castellazzi látványos vetődéssel védett, de olyan szerencsétlenül ért földet, hogy nem tudta folyatni. A fekete-kékeknek ekkor már nem volt több cserelehetőségük, így Palacio állt a kapuba. Az argentin csatár remekül helytállt új pozíciójában, Armin Bacinovic fejesénél még „rutinból” védett, Alessandro Carrozzáénál viszont már kifejezett bravúrt kellett bemutatnia.

Az eredmény már nem változott, így már csak első osztályú csapat van versenyben. Az Inter a Napoli–Bologna párharc továbbjutójával találkozik a negyeddöntőben.

Összefoglaló:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik