Olaszország: visszatér a kokain miatt 12 évre eltiltott csatár

Vágólapra másolva!
2021.09.08. 14:10
null
Francesco Flachi a Milan-legenda, Paolo Maldini szorításában (Fotó: AFP)
Francesco Flachinak ki volt kövezve az útja a Sampdoria-legendák csarnokába – a korábbi csapatkapitány 110 gólt szerzett a klub színeiben, – ám 2007-ben, az Inter elleni meccset követően rémálommá vált az élete, miután pozitív drogtesztet produkált.

 

Francesco Flachit életében először behívták az olasz válogatottba, de a bemutatkozására már nem került sor, hiszen kokainhasználat miatt 2007-ben eltiltották a futballtól. Kétéves kihagyása után, 2009 decemberében ismét pozitív drogtesztet produkált, így visszaesőként, akkor a Brescia játékosaként 12 éves eltiltásban részesült.

Flachi nem az a tipikus jófiú: 2006-ban bundabotrányba keveredett, igaz, akkor nem tiltották el, s állítása szerint nem volt köze az ügyhöz. A futball iránti szenvedélye ugyanakkor megkérdőjelezhetetlen – az olasz ötödosztályban szereplő Signa 1914 klubvezetőjének unszolására, 46 évesen térhet vissza játékosként.

„Elvesztettem mindent. Bálvány voltam Genovában, behívtak a válogatottba is, de hibáztam – mondta a BBC Sportnak az összesen 135 gólt szerző, korának egyik legtehetségesebb olasz irányítói között emlegetett Flachi. Nem akarok mártírkodni, megfizettem a bűneimért, a jelenre koncentrálok, és alig várom, hogy visszatérjek a pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik