Olaszország: tumorműtétje után a futballt választotta a Lecce kapitánya

Vágólapra másolva!
2021.05.05. 19:08
null
Marco Mancosu szerdán hozta nyilvánosságra, hogy beteg (Fotó: AFP)
Tumorműtétje után a kemoterápia helyett a futballt választotta Marco Mancosu, az olasz másodosztályban (Serie B) a feljutásért küzdő Lecce csapatkapitánya.

 

A 32 éves Marco Mancosu egy ideg titkolta betegségét, majd szerdán közösségi oldalán bejelentette, hogy március 26-án daganatos megbetegedés miatt megoperálták.

„Olyan világot láttam, amelyről előtte fogalmam sem volt, a szeretteim szemében ott volt a rémület. Az orvosok azt mondták, hogy vége az idényemnek, de én két hét elteltével ismét a pályán voltam” – közölte a középpályás, aki a szezon során 28 meccsen nyolc gólt szerzett.

Mancosu hozzátette, hogy egy hónap után vissza kellett volna mennie Milánóba, hogy megtudja, szüksége van-e kemoterápiára, ő azonban még nem tette ezt meg, mert azt akarja csinálni, amit a legjobban szeret a világon.

„Futballozni akarok, aztán majd az idény után meglátjuk. Én máris nyertem” – fejtette ki a kapitány, akinek csapata két fordulóval a vége előtt a másodosztály harmadik helyén áll, két pontra a közvetlen feljutást jelentő második pozíciótól.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik