Andrea Pirlo új szerepkörben próbálhatja ki magát (Fotó: AFP)

 

A jelenleg az orosz Zenitet irányító Roberto Mancini a hírek szerint két évre szóló szerződést köt a szövetséggel és 4 millió eurós fizetést kap szezononként. Az aláírásra és hivatalos bejelentésre egyelőre várni kell, mert az olasz szakembernek előbb meg kell állapodnia orosz klubjával a jelenlegi megállapodása felbontásáról.

A La Gazzetta dello Sport korábbi beszámolója szerint a szövetség részéről Gabriele Oriali és Alessandro Costacurta találkozott Mancinivel, s a lap úgy tudja, minden részletben megállapodtak, így május 13., azaz a bajnoki idény vége után, de még május 20. előtt bejelenthetik őt hivatalosan is.

Az új szövetségi kapitány stábjában a decemberben visszavonult Andrea Pirlo is szerepet kap, a hírek szerint ugyanis a 116-szoros olasz válogatott labdarúgó lesz Mancini segédedzője. Pirlo 1995 és 2017 között a Brescia, az Internazionale, a Reggina, az AC Milan, a Juventus, végül a New York City FC csapatát erősítette. Pályafutása során többek között hatszor nyert olasz bajnokságot és kétszer Bajnokok Ligáját. A visszavonulását novemberben jelentette be – azóta pihen –, búcsúmeccsére május 21-én kerül sor.

Hasonló feladatkör vár a Milan egy másik korábbi futballistájára, Massimo Ambrosini az U21-es válogatottnál segítheti Luigi Di Biagio munkáját.