Olaszország: megállapodtak a következő kapitánnyal – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.05.01. 10:20
null
Talán Nestának is így mutatta éves fizetési igényét… (Fotó: AFP)
Az olasz válogatott Gian Piero Ventura tavaly novemberi menesztése óta kinevezett kapitány nélkül volt, a legutóbbi két felkészülési mérkőzésen – Argentína és Anglia ellen – az U21-es válogatottat irányító Luigi Di Biagio gardírozta a csapatot.

A jelenleg az orosz Zenitet irányító Roberto Mancini a hírek szerint két évre szóló szerződést ír alá a szövetséggel és 4 millió eurós fizetést kap szezononként.

A szerződés aláírására és hivatalos bejelentésére egyelőre várni kell, mert az olasz szakembernek meg kell állapodnia az orosz klubbal jelenlegi szerződése felbontásáról. Erre vélhetően a napokban sor kerülhet, bár a Zenit vezetősége nem nagyon szeretné elengedni Mancinit.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a szövetség részéről Gabriele Oriali és Alessandro Costacurta találkozott hétfőn Mancinivel, és a lap szerint minden részletben megállapodtak, így május 13., azaz a bajnoki idény vége után, de még május 20. előtt bejelenthetik őt hivatalosan is

Amennyiben ez megtörténik, úgy Mancini május 28-án, a világbajnokságra készülő Szaúd-Arábia elleni mérkőzésen vezetheti először a vb-ről 60 év után lemaradó olasz válogatottat.

Miután tavaly novemberben Ventura Svédországgal szemben elbukott a válogatottal a vb-pótselejtezőn és menesztették a kapitányi posztról, Mancini mellett szóba került Ancelotti, Conte, Capello és Allegri is mint a következő lehetséges kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik