Roberto Mancini a jövőben az olasz válogatottat irányíthatja (Fotó: AFP)

 

Az orosz klub honlapjának vasárnapi tájékoztatása szerint az ügyben közös megegyezés született: a szerződés hivatalosan hétfőn szűnik meg, és egyik félnek sem kell kártérítést fizetnie.

A bajnokság utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, az SZKA Habarovszk ellen irányítja utoljára a tréner a szentpéterváriakat. Az 53 éves Mancini tavaly nyáron szerződött a Zenithez, amelyet eddig 44 tétmeccsen dirigált: mérlege 21 győzelem, 13 döntetlen és 10 vereség.

Az itáliai sajtó az elmúlt hónapban arról számolt be: miután Carlo Ancelotti visszautasította a felkérést, és Mancini lett az első számú jelölt a szövetségi kapitányi posztra. Roberto Fabbricini, az olasz szövetség megbízott vezetője a közelmúltban elárulta, hogy tárgyalásban vannak Mancinivel, de a megállapodást nem erősítette meg.

Az olasz válogatott nem jutott ki a nyári, oroszországi rendezésű világbajnokságra, Gian Piero Ventura kapitánynak így távoznia kellett posztjáról. A nemzeti együttest azóta ideiglenes megbízatással Luigi Di Biagio irányítja.