Olaszország: maffiaügybe keveredett a csatár – 3 és fél évet kapott

Vágólapra másolva!
2020.01.13. 19:50
null
Miccoli börtönbe mehet (Fotó: AFP – archív)
Három és fél év börtönbüntetésre ítélték a Palermo korábbi olasz válogatott csatárát, Fabrizio Miccolit, aki maffiaügybe keveredett.

 

A vád szerint a 40 éves exfutballista egy szicíliai üzletemberrel folytatott vitában vállalt szerepet, az illető 20 ezer euróval, átszámítva több mint 6.5 millió forinttal tartozott az egyik barátjának. Az összegről folyó vita egy szórakozóhely eladásából származott.

Lehallgatott telefonbeszélgetések szerint Miccoli felkérte a szicíliai maffiafőnök fiát, hogy szerezze vissza a pénzt.

Az ítélet szerint a 10-szeres olasz válogatott támadót három és fél év börtönre ítélték, de az ügyvédjei fellebbeznek a döntés ellen. A bűncselekményt 2010 és 2012 között követte el a Palermo korábbi csatára.

Nem Miccoli az egyetlen korábbi olasz válogatott labdarúgó, akinek a maffiával kapcsolatos ügyletei miatt gyűlik meg a baja a törvénnyel. Még 2018 őszén ítélte a bíróság két év letöltendő börtönbüntetésre a 2006-os világbajnokságon győztes olasz válogatott tagját, Vincenzo Iaquintát a calabriai 'ndrangheta nevű bűnszervezet felszámolására irányuló büntetőeljárásban, majd fél év múlva tavaly nyáron felmentették.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik