Olaszország: Jó szokásaim a régiek – feljutott Berlusconi csapata

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.06.09. 09:24
null
Silvio Berlusconi rajongók gyűrűjében a Monza egyik 2018-as bajnoki meccsén (Fotó: AFP)
Hétfőn az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) véget vetett a koronavírus-járvány miatt félbeszakadó harmadosztályú küzdelmeknek, és a Serie C három csoportelsőjét (Vicenza, Reggina, Monza) feljutónak nyilvánította. Silvio Berlusconi, a Monza tulajdonosa máris célba vette a Serie A-t.

 

„Pillanatnyi kétségem sem volt afelől, hogy feljebb léphetünk – idézi az Il Cittadino helyi kiadása a 83 éves Silvio Berlusconit, aki 2018 óta tulajdonosa a monzai csapatnak. – Az élen kezdtünk, ott is maradtunk a bajnokság megszakadásáig, nincs más hátra, mint hogy a másodosztályban is hasonlóra képes keretet alakítsunk ki.”

A Milan tulajdonosaként évtizedekig az európai futball egyik legbefolyásosabb személyiségének számító, az olasz miniszterelnöki posztig is eljutó Berlusconi nem szeretne megrekedni a Serie B-ben.

„Az élvonalba jutásnak nagyon sok összetevője van, és mi pontosan tudjuk is, mik azok. Mindent el fogunk követni, hogy közös tudásunkból a legtöbbet hozzuk ki” – fogalmazott Berlusconi, akit arról is kérdeztek, a földrajzi közelség miatt a Monza tekinthető-e Milánó harmadik csapatának az Inter és a Milan mellett.

„Ezt akár bóknak is vehetnénk, de szó sincs arról, hogy a Monza Milánó harmadik csapata lenne. Monza városához, a brianzai régióhoz és annak 900 000 lakosához tartozunk. A városnak megvan a saját identitása, ami a szurkolók csapathoz való kötődésének alapját jelenti.”

Ami viszont nem változik: Berlusconi viszonya a csapatához.

„Ugyanazt teszem, amit a Milannál mindig is: folyamatosan kapcsolatban állok a játékosokkal, az edzőkkel. Tanácsokat adok, ösztönzöm őket, gratulálok a pályán nyújtott teljesítményükhöz, és ha szükséges, kritizálok. Jó szokásaim a régiek” – üzente meg híveinek és riválisainak az idős klubtulajdonos.

Az 1912-ben alapított, majd többször új életre keltett AC Monza még sohasem játszott a Serie A-ban, a másodosztályba húszéves távollét után tér vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik