A City Football Group nyolcvan százalékos részesedést vásárolt a Palermóban (Fotó: palermofc.com)

A Manchester Cityt birtokló vállalat, a City Football Group lett a többségi tulajdonos a 2019-ben csődbe menő Palermo együttesében. A vállalat a Goal információi szerint nyolcvanszázalékos részesedést vásárolt a szicíliai klubban, ez pedig nagyjából 13 millió eurójukba került.

A Palermo, amelyben olyan játékosok váltak ismertté – még az idén februárban elhunyt legendás klubelnök, Maurizio Zamparini időszakában –, mint Paulo Dybala, Edinson Cavani vagy Javier Pastore, évek óta anyagi gondokkal küszködik. 2019-ben a negyedosztályba száműzték a palermóiakat, azonban idén júniusban 32 ezer néző előtt harcolták ki a Serie B-be való feljutást és a 2022–2023-as idényt már a másodosztályban kezdhetik meg.

Az új tulajdonosok a vezetőség összetételén nem változtatnak, Dario Mirri marad a klub elnöke. Mirri így nyilatkozott a bejelentést követően: „Nagyon örülünk, hogy a City Football Groupot Palermóban köszönthetjük. Szerettünk volna egy olyan befektetőt találni, aki a futballban kellő tudással rendelkezik ahhoz, hogy előrevigyen minket. Ez pedig a CFG-ben megvan.”

A korábban Olasz Kupa-döntős Palermo lett az első itáliai csapat, amely a CFG tulajdonába került. A szicíliaiak mellett olyan klubok is a társaság kötelékébe tartoznak, mint a Manchester City, a New York City, a Lommel SK vagy a Girona, de van csapatuk Kínában és Japánban is. A City Football Group vásárolta meg a télen az MTK tehetsége, Vancsa Zalán játékjogát is, az egyszeres válogatott támadó az új idényt a belga Lommelnél kezdheti meg.