Olaszország: Berlusconiék összehoznák a Ribéry, Balotelli, Boateng támadótriót

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 13:29
null
Ribéry rutinjára Firenze után Monzában is építenének (Fotó: AFP)
Ahol Silvio Berlusconi, Adriano Galliani és az ACM rövidítés egyszerre megjelenik, ott a mezei futballszurkoló komoly ambíciókat gyaníthat. Ugyan már jó ideje annak, hogy előbbi kettős nem az AC Milant irányítja, most úgy fest, egyre komolyabban gondolják, hogy az AC Monzánál egy amolyan Milan 2.0-projektet épít fel. A Serie B újonca ősszel a bő egy évvel korábban még az FC Barcelonában futballozó Kevin-Prince Boatenget, decemberben a hétpróbás Mario Balotellit szerződtette, s most a Bayern München korábbi ikonikus alakjára, a Fiorentinában futballozó Franck Ribéryre vetett szemet.

 


A Monza grandiózus terveiről a vezérigazgatói székben ülő Adriano Galliani beszélt a helyi Tele Radio Stereo adásában.

„Az ötlet, hogy megszerezzük Ribéryt a Boatenggel való barátságából ered – mondta Galliani. – Ha fel tudunk jutni a Serie A-ba, abszolút reális, hogy a megszerzésében gondolkodjunk. Mindig is így festett a tervünk, jussunk el a Serie C-ből a B-be, a Serie B-ből az A-ba. Jelenleg a gólkülönbségünk miatt vagyunk másodikak, és feljutó helyen lennénk. Persze a lényeg nem az, hogy hol állsz húsz forduló után, hanem hogy hol állsz a harmincnyolcadik fordulót követően. Abban reménykedünk, hogy a várost, amelyben születtem, megajándékozhatjuk azzal a boldogsággal, amelyet egy Serie A-s csapat jelent. Mindezt először élhetnénk át a klub történetében."

Ribéry 2019 nyarán, a Bayern Münchent 12 év után elhagyva, szerződése lejártával igazolt a Fiorentinához, ahol az eltelt időben 39 tétmeccsen lépett pályára, négy gólt szerzett és nyolc gólpasszt osztott ki. A jelenlegi idényben 17 bajnokin egy gólja és öt asszisztja van. A szerződése jelen állás szerint nyáron kifut a violáknál.

Ribéry áprilisban már 38 esztendős lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik