Olaszország: a szövetség kész a meccsek megállítására is

Vágólapra másolva!
2013.01.10. 18:20
Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke szerint készek akár a meccsek felfüggesztésére is, ha ezzel vissza tudják szorítani a lelátókon mostanában tapasztalható rasszista megnyilvánulásokat.

Mint ismert, Kevin-Prince Boateng, az AC Milan játékosa egy januári felkészülési mérkőzésen levonult a pályáról, miután rasszista módon inzultálták a szurkolók. Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke később úgy nyilatkozott, nem ez a helyes megoldás a problémára.Mint ismert, Kevin-Prince Boateng, az AC Milan játékosa egy januári felkészülési mérkőzésen levonult a pályáról, miután rasszista módon inzultálták a szurkolók. Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke később úgy nyilatkozott, nem ez a helyes megoldás a problémára.

Az olasz szövetség most kiállt Boateng mellett, és kijelentették, ha arra van szükség, a játékot is megállítják hasonló esetekben:

„Nem szabad a versenynaptárral foglalkoznunk, vagy hogy mennyi gondot okozna egy újrajátszás. Nem ez a lényeg, hanem hogy eltávolítsuk azokat a stadionokból, akik nem oda valóak, és visszaszorítsuk a rasszizmust. Ha ehhez ideiglenesen vagy véglegesen fel kell függeszteni meccseket, akkor azt is megtesszük" – nyilatkozta Abete.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik