Olaszország: FIFA-ámen – válogatott lehet a brazil Toloi

Vágólapra másolva!
2021.02.17. 21:58
null
Rafael Toloi olasz válogatott lehet (Fotó: AFP)
A brazil születésű Rafael Toloi pályára léphet az olasz válogatottban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdai hozzájárulását követően.

 

Az Atalanta csapatkapitánya, Rafael Toloi ugyanannak a szabálymódosításnak köszönheti, hogy nemzetiséget válthat, mint a magyar válogatott esetében a francia születésű Loic Nego. A bergamói csapat 30 éves védője ugyanis szerepelt a brazil U20-as válogatottban, ami korábban kizárta annak lehetőségét, hogy később felnőttként más ország színeiben pályára lépjen. A módosítás után azonban Toloi a squadra azzurra tagja lehet, mivel felnőttként nem öltötte magára a brazilok címeres mezét.

Toloinak, akinek dédszülei olaszok voltak, már régóta van olasz útlevele, továbbá megfelel annak a feltételnek is, hogy legalább öt éve új hazájában él, mivel a 2015–2016-os idény elején igazolt az Atalantához. A korábbi szabály enyhítését többek között Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke szorgalmazta.

Az olasz nemzeti együttes legközelebb márciusban lép pályára a 2022-es világbajnokság selejtezősorozatában, akkor az északír, a bolgár és a litván csapat lesz az ellenfele. A nyári Európa-bajnokságon az olaszok Rómában játsszák a torna nyitó mérkőzését a törökök ellen, a csoport tagja még Svájc és Wales.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik