Olasz Kupa: otthon esett ki másodosztályú ellenfelével szemben a Verona

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.07. 20:04
null
A fehér mezes Bari három góllal győzött első osztályú ellenfele vendégeként (Fotó: SSC Bari/Fb)
Hiába a hazai pálya és az osztálykülönbség, a legjobb 64 között búcsúzott a labdarúgó Olasz Kupa küzdelmeitől az élvonalbeli Verona, miután előnyről kapott ki három góllal a Baritól. A két másodosztályú együttes összecsapásán az Ascoli drámai végjátékban győzött 3–2-re a Venezia vendégeként.

 

Esélyeshez méltóan már a 16. percben Kevin Lasagna révén megszerezte a vezetést a Serie A előző kiírásában kilencedik Verona a másodosztályú Bari ellen. A hazai pálya előnyét és az osztálykülönbséget azonban nem tudta kihasználni a vendéglátó, hiszen a Bari félóra játék után egyenlített, majd még a szünet előtt fordított. Sőt, a második játékrész elején növelte is előnyét.

Ráadásul a hazaiak középpályása, Davide Faraoni a 69. percben egy akción belül két sárga lapot is „kiharcolt” magának, emberelőnyét pedig kihasználta a Bari és Walid Cheddira harmadik góljával meglepetésre 4–1-es győzelemmel ejtette ki első osztályú riválisát.

A másodosztályba az előző kiírás végén kieső Venezia is búcsúzott az Olasz Kupa további küzdelmeitől. Az Ascoli Dario Sarics és Marcello Falzerano góljaival bár 2–0-ra is vezetett, a Venezia a 88. és 89. percben Andrija Novakovich és Hilmir Mikaelsson összjátékai után két gólt szerezve ledolgozta hátrányát. A vendégek azonban a 91. percben Noah Bauduoin öngóljával 3–2-re nyertek és továbbjutottak a legjobb 32 közé.

OLASZ KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Venezia (II.)–Ascoli (II.) 2–3 (Mikaelsson 88., 89., ill. Saric 35., Falzerano 71., Bauduoin 90+1. – öngól)
Verona–Bari (II.) 1–4 (Lasagna 16., ill. Folorunsho 30., Cheddira 44., 53., 78.)

KÉSŐBB
21.00:
Salernitana–Parma (II.)
21.15: Monza–Frosinone (II.)
Szombaton játszották
Pisa (II.)–Brescia (II.) 1–4
Spezia–Como (II.) 5–1
Empoli–SPAL (II.) 1–2 – hosszabbítás után
Torino–Palermo (II.) 3–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik