Olasz Kupa: nézők előtt lehet a Juventus–Atalanta finálé

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 19:55
null
Nézők előtt rendezhetik az Olasz Kupa fináléját (Fotó: AFP)
Andrea Costa olasz helyettes államtitkár közleménye szerint nézők előtt rendezhetik meg a Juventus–Atalanta finálét a labdarúgó Olasz Kupában.

 

Az olasz egészségügyi helyettes államtitkár csütörtöki bejelentése szerint a május 19-i finálét a Sassuolo otthonául szolgáló Mapei Stadion kapacitásának húsz százalékát feltöltve tekintheti meg 4700 szurkoló Reggio Emiliában. A döntés azután született, hogy az olasz szövetség (FIGC) kérte a kormányt: a koronavírus-járvány ellenére lehessenek nézők a helyszínen.

„A Roberto Speranza egészségügyi miniszterrel folytatott egyeztetés után megerősíthetem, a befogadóképesség húsz százalékáig megnyithatjuk a stadiont a szurkolók előtt” – áll Andrea Costa helyettes államtitkár közleményében.

Az európai szövetség (UEFA) egy hete meghozott döntése értelmében Róma maradt a nyári Európa-bajnokságnak otthont adó – Budapestet is magában foglaló – 11 város egyike. A nyitó mérkőzésnek is otthont adó Olimpiai Stadionban legalább negyedházas kihasználtságot garantáltak a hatóságok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik