Gyors gól, két piros, öt kapufa, a Napoli kiütötte a címvédőt

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.01.21. 20:40
null
Lorenzo Insigne (balra) gólja döntött a mérkőzésen (Fotó: AFP)
A bajnokságban csak botladozó Napoli jutott be elsőként a labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjébe, miután odahaza fordulatos, izgalmas mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a címvédő Laziót.

 

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Napoli–Lazio 1–0
(L. Insigne 2.)
Kiállítva:
Hysaj 19., ill. Leiva 25.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Remek hangulatot teremtett a San Paolóban az eddig a távolmaradásával tüntető pár szurkolói csoport, és ezt az erősen tartalékos hazai csapat (Kalidou Koulibaly, Nikola Makszimovics, Fauzi Gulam, Kevin Malcuit, Allan és Dries Mertens is sérült) gyors góllal hálálta meg, a kupaspecialista Lorenzo Insigne már a második percben betalált.

Az aprócska szélső az utóbbi két Coppa-mérkőzésén lőtt annyi gólt, mint a bajnokságban 19 fellépésen: hármat. Hamar egyenlíthetett volna a Lazio, de a bombaformában lévő, nápolyi születésű Ciro Immobile egyszerűen elesett a Felipe Caicedo által kiharcolt büntető elvégzése közben.

Nem sokra rá meglett a böjtje a 11-esnek, mert az akkor szabálytalankodó, és ezért sárga lapot kapó Elseid Hysaj megkapta a második sárga lapot is, ezt Immobile felrúgásáért; ám a nápolyiak szerencséjére nem sokkal ezt követően a Lazio középpályása, a rutinos Lucas Leiva egy szabálytalanság és egy sárga lap után addig reklamált, ameddig piros lapot kapott.

Hiába nyert a Serie A-ban sorozatban 11 mérkőzést az Olasz Kupa címvédője, a Lazio, az első félidőben nem remekelt, de a folytatásban egy lesről esett Immobile-gólig és egy Immobile-kapufáig jutott – a másik oldalon Arkadiusz Milik fejese és Mário Rui lövése is a kapufán csattant.

A hajrában ismét a kapufa volt a főszereplő, hárította Manuel Lazzari egy hazai védőn megpattant lövését, majd Francesco Acerbi lesről talált a kapuba, ezt a VAR is megerősítette. 1–0

Hangulatos, emlékezetes mérkőzésen jutott tovább a Nápoly, nem kis szerencsével. Gennaro Gattuso csapata elért a fordulóponthoz?

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik