Higuaín az utolsó pillanatban lőtte tovább a Napolit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 20:39
A Napoli 1–0-ra legyőzte hazai pályán az Intert a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében. A címvédő győztes gólját Gonzalo Higuaín szerezte a 93. percben, a nápolyiak a legjobb négy között a Lazióval találkoznak.

A MÉRKŐZÉS, 1. FÉLIDŐA MÉRKŐZÉS, 1. FÉLIDŐ

A Napoli címvédőként, jó formában várhatta a találkozót, míg az Internek a hétvégi Sassuolo elleni fiaskó után volt javítanivalója. A Napoli címvédőhöz méltóan neki is esett a milánói csapatnak, a hatodik percben rögtön Gonzalo Higuaín veszélyeztetett, de 15 méterről leadott lövése erejét vesztette, így Carrizo könnyedén szedte fel a labdát. Két perccel később az argentin fejjel próbálkozott, de hat méterről fölé stukkolt.

A kezdeti rohamok után folyamatosan magára húzta az Intert a Napoli, amire kis híán rá is fázott. A 13. percben egy szépen felépített támadás végén Mauro Icardi lőtt a tizenhatos vonaláról, a lapos kísérlet a jobb oldali kapufáról vágódott le. A 17. percben Xherdan Shaqiri szánta lövésre magát 17 méterről, középről, de a hosszú felsőbe tekeredő labdát könnyedén fogta Carrizo.

A félidő derekán éledezett a Napoli: a 29. percben Higuaín tört be harcosan a tizenhatoson belülre, de az alapvonal közeléből leadott lövésének útját állta Carrizo bravúrosan. Néhány minutummal később Marek Hamsík eresztett meg egy életerős löketet jó 25 méterről, Carrizo kiütötte a labdát, majd a kipattanóra odadobta magát Higuaín, de ezt is fogta az argentin kapus.

A hátralévő időben gól már nem született, sőt, helyzet sem nagyon akadt, így a szünetben gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

2. FÉLIDŐ

Az Inter mezőnyfölényével indult a második játékrész, ám a Napoli védelme remekül zárt, így a milánóiak csak helyzetekig jutottak. A 62. percben nagyon közel is kerültek a gólszerzéshez: Icardi készített le kiválóan a tizenhatoson belül Puscasnak, aki az ötös bal sarkáról tüzelt, de Andújar óriási bravúrral fölé tolta a labdát.

Mindkét csapat cserékkel próbált frissíteni a második félidő derekán, ám a változtatások leginkább csak a hangulat fokozódásához vezettek, egyre nagyobb volt a feszültség a pályán. Egy tömeges kakaskodás végén két sárgát is kiosztott Massa játékvezető.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem születik gól a rendes játékidőben és hosszabbításra kerül a sor, de ekkor jött a 93. perc. Egy gyorsan és szemfülesen elvégzett bedobás Gulamtól kiváló helyzetbe hozta Higuaínt, aki kilépett az elcsúszó Ranocchia mellett és az ötös bal sarkáról a hosszú felsőbe tekert, eldöntve ezzel a találkozó sorsát. (1–0)

Az Inter nápolyi nyeretlensége így tovább folytatódott, a Napoli az Olasz Kupában a Lazióval találkozik a döntőbe jutásért.

OLASZORSZÁG, OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

NAPOLI–INTERNAZIONALE 1–0
Nápoly, Stadio San Paolo. V:Massa (olasz)
NAPOLI:Andújar – Koulibaly, Albiol, Britos, Strinic – Gargano, D. López – Callejón (Mertens 73.), Hamsík (Gabbiadini 75.), De Guzmán (Gulam 84.)– Higuaín
Kispad:Rafael (k), Jorginho, Maggio, Colombo, Zapata, Inler
INTER:Carrizo – Nagatomo, Ranocchia, Juan, Santon (Dodo 86.)– Shaqiri, Medel, Brozovic, Hernanes (Guarín 74.)– Puscas, Icardi
Kispad:Handanovic (k), Palacio, Kovacic, Podolski, Vidics, Kuzmanovics, Obi, Berni, Bonkor, Bonazzoli
G:Higuaín (93.)

PERCRŐL PERCRE

94. perc: VÉGET ÉRT A TALÁLKOZÓ!

93. perc: GÓL! HIGUAÍN! Egy gyors bedobás után lép ki Higuaín, Ranocchia elesik az argentin mellett, aki az ötös bal oldaláról a hosszú felsőbe teker. Ezzel eldőlt a mérkőzés. 1–0
93. perc: Az Inter nem sieti el, kényelmesen gurigázik saját térfelén... A San Paolo közönsége természetesen fütyül. Guarín unja meg és tüzel 35 méterről, fölé.
91. perc: Higuaín lép ki a felezőnél, de Ranocchia lerántja, villan a sárga.
90. perc: 4 perc lesz a hosszabbítás, egyelőre...
89. perc: Egy-egy szabálytalanság mindkét oldalon, mindkét együttes kontrája megakad.
86. perc: Változtat az Inter: Santon megy le, Dodo a helyén.
84. perc: De Guzmán megsérül, így le kell cserélni, Gulam áll be a helyére. Így a Napolinak nem marad cseréje, ami gond lehet, ha hosszabbításra kerül a sor.
83. perc: Mertens viszi el a labdát az elcsúszó Santon mellett, de a beadását Jesús kifejeli. A kipattanót De Guzmán tűzi rű, de Carrizo fogja.
80. perc: Egyre paprikásabb a hangulat, most épp Guarín ugrik oda nagyon keményen, majd a túloldalon Puscas marad lenn, de folytatni tudja.
77. perc: David López lövését nézi csak Carrizo, de a labda a bal felső mellett suhan el.

75. perc: Újabb csere, ezúttal a nápolyiaknál: Hamsík megy le, ManoloGabbiadini áll be.
74. perc: Változtat az Inter is: Hernanest FredyGuarín váltja a pályán.
73. perc: Cserél a Napoli, Callejónt DriesMertens váltja.
68. perc: Puscas sarokkal passzol, majd Nagatomo készít le Hernanesnek, akinek lövésébe belelépnek, szöglet. A sarokrúgást Andújar húzza le.

64. perc: Puscas csúszik oda hátulról Albiolnak, jogos a sárga.
62. perc: SZÉP JELENET! Icardi készít le gyönyörűen a tizenhatoson belül Puscasnak, aki hat méterről, a bal oldalról tüzel egyből, Andújar azonban óriási bravúrral fölé tolja a labdát.
60. perc: Hernanes unja meg a teketóriázást és küldi kapura a labdát 25 méterről, középről, de mellé lő.
57. perc: De Guzmán tekeri középre a szabadrúgást az iménti eset után, de Nagatomo szögletre fejeli a labdát. A sarokrúgás után felszabadul az Inter kapuja, ismét Nagatomo takarít.
56. perc: Kis kakaskodás a pláyán, Callejón szól oda Medelnek, összeakadnak többen is. Két sárga lap a jelenet vége: Gargano és Medel kapja.
54. perc: Shaqiri dobja fel magát Koulibaly mellett, de szabadrúgást kap. A svájci beadását Strinic fejeli ki középen végül.
52. perc: De Guzmán kanyarít középre a bal oldalról Strinic legurítása után Shaqiri mellett, de Jesús kifejeli középen a labdát.
50. perc: Ismét némi Inter-fölénnyel kezdődik a félidő, de a vendégek nem tudnak mihez kezdeni a mezőnyfölénnyel. Jól védekezik a Napoli.
47. perc: Egyik csapat sem cserélt a szünetben.
46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

45+1. perc: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
45. perc: 1 perc a hosszabbítás.
42. perc: Callejón lövi középre laposan a labdát a jobb oldalról, de Ranocchia kivágja, majd a kipattanót Hamsík tekeri kapura 20 méterről, de Carrizo fogja.
40. perc: Csökken a mérkőzés irama a hajrára, talán már mindkét csapat a szünetet várja.
39. perc: Juan Jesús borítja fel Koulibaly az oldalvonal mellett, villan a sárga.
37. perc: Shaqiri ad középre a jobb oldalról, Icardi csúsztatása után Ranocchia fejel mellé középen hét méterről.
35. perc: Sok apró hiba csúszik az Inter támadójátékába, eladott labdák és pontaltan labdaátvételek jellemzik a vendégek játékát az utóbbi percekben.
33. perc: CARRIZO ISMÉT! Támad a Napoli, Hamsík lő jó 25-ről, középről, Carrizo kiüti a labdát, ám épp az érkező Higuaín elé, aki estében elpöcköli a labdát, de Carrizo ezt is fogja!
32. perc: Most a Napoli irányítja a mérkőzést, a hazaiak állnak közelebb a gólszerzéshez a kezdeti Inter-fölény után. Egy szögletet követően Britos közelről stukkol Carrizo kezébe.
29. perc: CARRIZO! Higuaín tör be a tizenhatoson belülre Ranocchia mellett, majd az alapvonal közeléből tenné kapura a labdát, de a kapujából kirontó Carrizóban elakad a labda.
27. perc: De Guzmán és Santon csatázik a labdáért a jobb szélen, végül utóbbi szabálytalankodik. De Guzmán el is végzi a szabadrúgást, a középen levágódó labdát Hamsík küldi kapura 11 méterről, de fölé bombáz.
26. perc: Most épp Koulibaly csúszik oda nagyon keményen Jesúsnak, nem kímélik egymást a játékosok. Higuaín meg reklamál...
24. perc: Callejón vág ki óriási sprintet és visszaszerzi a labdát, de Shaqiri révén ismét az Internél a labda. Icardi kap remek indítást, de az argentin nem figyel, így lelopják a lábáról a hazaiak.
22. perc: Itt az első sárga a meccsen, Shaqiri a gazdája, a svájci buktatja az oldalvonalnál Strinicet csúnyán ütemet tévesztve. Teljesen jogos a lap.
22. perc: Juan Jesús hozza kellemetlen helyzetbe Carrizót, Higuaín ront rá a kapusra, aki az utolsó pillanatban előre tudja bikázni a labdát.
20. perc: Egy-egy apró szabálytalanság mindkét oldalon, az Intert irányító Roberto Mancini rosszul viseli, a negyedik számú játékvezetővel ordibál – mindhiába.
18. perc: A túloldalon kontrázna egyből a Napoli, de De Guzmán lesen kapja a labdát, így szabadrúgás kifelé.
17. perc: Most Shaqiri véteti észre magát, a jobb oldalról húz befelé középre, majd 22 méterről tüzel ballal, Andújar azonban lehúzza a jobb felsőbe tartó labdát. Szép egyéni teljesítmény a svájcitól.

15. perc: Higuaín csúszik neki szerencsétlenül Brozovicnak, lennmarad a földön, ápolás. Az argentin válogatott csatár folytatni tudja.

13. perc: KAPUFA! Szépen végigjátssza az Inter, Brozovic, Hernanes, majd Icardi a labda útja, az argentin pedig a tizenhatos vonaláról lő, életerős, lapos lökete a jobb oldali kapufáról pattan ki oldalra.
11. perc: Shaqiri gyorsít fel a jobb oldalon, de elpiszkálják előle a labdát, így lesz jó a túloldalon felfutó Hernanesnek, aki laposan lő, de blokkolják a hazaiak.
9. perc: Ismét egy Inter-támadás, Hernanes húz befelé a bal szélről, majd Brozovichoz passzol, aki jó 25 méterről mellé trafál.
8. perc: Hamsík ad középre a jobb oldalról, Higuaínról lemarad középen Ranocchia, de az argentin csatár hét méterről fölé fejel. Ez nagy lehetőség volt.
6. perc: Higuaín ugrik ki a jobb oldalon, becsapja Jesúst, majd becselezi magát a tizenhatoson belülre, de a 15 méterről leadott lövése erejét veszti, a guruló labdát könnyen szedi fel Carrizo.
5. perc: Most az Inter labdázgat a Napoli térfelén, de nem tud közelebb kerülni a hazaiak kapujához.
4. perc: Higuaín kap jó kiugratást De Guzmántól, de Ranocchia jól keresztez és tisztáz az argentin elől.
2. perc: Medel rántja le Callejónt, jár a szabadrúgás a Napolinak.
1. perc: Letámad a Napoli, De Guzmán elől tisztáznak, majd Higuaín visszaszerzi a labdát, de Juan Jesús takarít.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ!

A csapatok már a gyepen, a Napoli sötétkékben lép pályára, az Inter csupa fehérben.

A fogadóirodáknál a címvédő Napoli a párharc esélyese, igaz, csak minimális fölénnyel. Egy esetleges döntetlen nem lenne meglepetés a rendes játékidő végén.

A bajnokságban felemás hétvégét zártak a csapatok: a Napoli 2–1-re legyőzte a Chievót, ezzel négy pontra megközelítette a dobogó második fokán tanyázó AS Romát. Ezzel szemben az Inter nagy meglepetésre kikapott a Sassuolo vendégeként 3–1-re – attól a Sassuolótól, melyet a legutóbbi szezonban 7–0-val döngölt a földbe. Roberto Mancini csapata így már csak a 13. a tabellán, hátránya pedig tetemes az éllovas Juventusszal szemben (24 pont).

A két csapat legutóbbi két mérkőzése döntetlennel zárult (0–0, 2–2), igaz, mindkettőt Milánóban játszották. A nápolyiak pályaválasztásával a legutóbbi három találkozón mindannyiszor hazai siker született.

A párharc győztese a legjobb négy között az AC Milant búcsúztató Lazióval találkozik, a másik ágon a Fiorentina a Juventusszal küzd meg a fináléba kerülésért.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Napoli–Internazionale találkozó az Olasz Kupa negyeddöntőjében. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik