Olasz Kupa: nem könnyen, de 16 közé jutott a Fiorentina is

Vágólapra másolva!
2021.12.15. 23:03
null
A veronaiak csalódottak lehetnek (Fotó: AFP, archív)
A Fiorentina szerda este hazai pályán 2–1-re verte a második ligás Beneventót, és bejutott a labdarúgó Olasz Kupa legjobb 16 csapata közé. A szerdai játéknapon az Empoli és a Cagliari is kiharcolta a nyolcaddöntőbe kerülést.

 

A Fiorentina Nikola Milenkovics fejesével szerzett vezetést a 20. percben, majd a második félidő elején egy kipattanóból Riccardo Sottil berúgta a második hazai gólt is. Gabriele Moncini szinte azonnal szépített egy gyors támadás végén, de a folytatásban már csak érvénytelen gólra futotta a vendégek erejéből.

Az Empoli a 74. percben már 4–1-re vezetett – Leonardo Mancuso duplázott, sőt betalált Nedim Bajrami is a 66. és a 74. perc közötti mozgalmas időszakban –, s úgy érezhette, a zsebében van a mérkőzés, de a Verona nem adta fel, Ivan Ilics és Antonio Ragusa is betalált a folytatásban. A találkozó első vendéggólját megszerző Andrea La Mantia a 93. percben kiállíttatta magát, hogy még izgalmasabbá tegye a találkozó végét, azonban az egyenlítést jelentő negyedik gól így sem jött össze a veronaiaknak, búcsúztak a kupától.

A Serie A-ban október dereka óta nyeretlen Cagliari az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Cittadella ellen, majd a fordulás után szerzett még egy gólt – a vendégek csak szépíteni tudtak, nem sokkal a lefújás előtt.

A Fiorentina következő ellenfele a Napoli, az Empolié az Internazionale lesz, míg a Cagliari a Sassuolo ellen folytatja.

OLASZ KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
SZERDAI MÉRKŐZÉSEK

Verona–Empoli 3–4
Cagliari–Cittadella (II.) 3–1
Fiorentina–Benevento (II.) 2–1

KEDDI MÉRKŐZÉSEK
Venezia–
Ternana (II.) 3–1
Udinese–Crotone (II.) 4–0
Genoa–Salernitana 1–0

A FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
Csütörtök
18.00:
Spezia–Lecce (II.)
21.00: Sampdoria–Torino (Tv: Sport2)

A legutóbbi bajnoki idény első nyolc helyezettje – az Internazionale, a Milan, az Atalanta, a Juventus, a Napoli, a Lazio, a Roma és a Sassuolo – a következő körben, a nyolcaddöntőben csatlakozik a küzdelmekhez.

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Juventus–Sampdoria/Torino
Sassuolo–Cagliari
Napoli–Fiorentina
Atalanta–Venezia
Milan–Genoa
Lazio–Udinese
Roma–Spezia/Lecce
Internazionale–Empoli

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik