A Juventus és Donnarumma szétfoszlatta a Milan aranyálmait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.09. 20:45
null
Mehdi Benatia (balra) szétlőtte a Milan Coppa-álmait (Fotó: AFP)
A Juventus 4–0-ra legyőzte a Milant az Olasz Kupa döntőjében, ezzel a torinóiak sorozatban negyedszer lettek Coppa Italia-aranyérmesek, és ha megvédik a bajnoki címüket, negyedszer duplázhatnak.

OLASZ KUPA
DÖNTŐ, RÓMA
Juventus–Milan 4–0
(Benatia 56., 64., Douglas Costa 61., Kalinic 76. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A hatalmas várakozások ellenére az első félidőben a két szurkolótábor tett ki leginkább magáért, az finálé két csapata, a Juventus és az AC Milan már sokkal kevésbé. Pedig hamar ziccerbe került a gyakorlatilag már bajnok torinói csapat, csak éppen Sami Khedira lehetőségét nem követte több, a milánóiak pedig leginkább 16-oson kívüli lövésekkel kísérleteztek, ám ezek nem jelenthettek gondot Gianluigi Buffonnak.

Nem igazán jött be Massimiliano Allegri karácsonyfa-felállása, azaz az 4–3–2–1-es hadrend (a „csúcsdísz” Gonzalo Higuaín helyett Mario Mandzukic volt), a Milannál a középcsatár Patrick Cutrone megbújt a mezőnyben, Susótól és Hakan Calhanoglutól pedig nem kapott jó passzokat.


A szünet után gyorsan eldöntötte a mérkőzést a Juve és a Milan-kapus, Gianluigi Donnarumma: Mehdi Benatia fejes gólja még védhetetlen volt, de Douglas Costa lövését csúnyán bevédte az olasz kapus, aki aztán nem sokra rá egy Paulo Dybala-fejest Benatia elé ejtett, a védő meg élt a lehetőséggel.

Nem állt fel már a háromgólos hátrányból a Milan, hiába állt be Nikola Kalinic és Fabio Borini is, a szerkezeten, az egycsatáros játékon nem mert változtatni Gennaro Gattuso, aki Nikola Kalinic öngólja után megadóan konstatálta: 2018-ban is a Juventus az olasz labdarúgás ura.

Mesteri négyes. Scudetto, te jössz!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik