Feledhetetlen izgalmak és hosszabbítás után Olasz Kupa-győztes az Inter

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2022.05.11. 20:47
null
Perisic volt a hős: duplázott a hosszabbításban (Fotó: Getty Images)
Vezetett, hátrányba került, majd a hosszabbításban Ivan Perisic duplájával fordított, és 4–2-re legyőzte a Juventust az Inter szerdán a labdarúgó Olasz Kupa döntőjében, így 2011 után ismét megnyerte a sorozatot. 


OLASZ KUPA
DÖNTŐ
Juventus–Internaziole 2–4 (0–1, 2–2, 2–4) – hosszabbítás után

Róma, Stadio Olimpico. Vezette: Paolo Valeri
Juventus: Perin – Danilo (Morata, 41.), De Ligt, Chiellini (Arthur, 84.), Alex Sandro – Zakaria (Locatelli, 67.), Rabiot – Cuadrado, Dybala (Kean, 100.), Bernardeschi (Bonucci, 67.) – Vlahovics. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Inter:
Handanovic – D'Ambrosio (Dimarco, 63., Bastoni 116.), De Vrij, Skriniar – Darmian (Dumfries, 63.), Barella, Brozovic, Calhanoglu (Ar. Vidal, 90+1.), Perisic – Dzeko (J. Correa, 63.), Lautaro Martínez (A. Sánchez, 90+1.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerzők:
Alex Sandro (50.), Vlahovics (53.), ill. Barella (7.), Calhanoglu (80. – 11-esből), Perisic (99., 102. – előbbi 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Egy kupadöntőt már játszott egymással idén a két csapat, akkor az Olasz Szuperkupában hosszabbítás után az Inter örülhetett. A Juventust a visszavágás vágya mellett az a tudat is hajthatta, hogy ez volt az utolsó esélye trófeát nyerni ebben az idényben.

Arra lehetett számítani, hogy a szurkolókon nem múlik majd semmi a hangulatot illetően, de még a vártnál is hajmeresztőbb atmoszféra várta a csapatokat az Olimpiai Stadionban, Rómában, ők pedig szállították az izgalmakat.

Az első néhány perc jobbára a szabálytalanságokról szólt, aztán a 7. percben a meccs első szögletét követően Nicolo Barellához került a labda a bal oldalon, s ő jó 20 méterről elképesztő pontossággal a kapu hosszú sarkába tekert, így korán előnyhöz jutott az Inter (0–1).



Ezt követően időbe tellett, míg felvette a ritmust a Juventus, de sikerült neki, s volt egy bő ötperces szakasza az első félidőnek, amikor akár három gólt is szerezhetett volna: Dybala és Vlahovics lábbal, De Ligt fejjel veszélyeztetett, deHandanovic mindannyiszor bravúrral védett.

A második játékrészt aztán elképesztő elánnal kezdte a Juventus, amely egy kifejezetten ritka, furcsa támadás végén Vlahovicshoz juttatta el a labdát, a szerb csatár lövését blokkolták, így került helyzetbe Alex Sandro, aki a tizenhatos vonaláról kilőtte a rövidet – Handanovic csak belekapni tudott (1–1).

Három perccel később az Inter elrontott támadása után jöhetett a torinóiak kontrája, amely során Dybala zseniális labdát adott DusanVlahovicsnak, a szerb csatár pedig ziccerben először a kapusba lőtt, majd a kipattanót már bevágta (2–1). A folytatásban az Inter dominált, hosszú percekre a kapuja elé szorította a Juventust.

Utóbbinak végül meg lett az eredménye, bár nem úgy ahogyan arra számítani lehetett: Lautaro Martínez esett el Bonucci lábában a 78. percben, a játékvezető büntetőt ítélt. Hakan Calhanoglu magabiztosan értékesítette azt, így egyenlített az Inter, és jöhetett a hosszabbítás!

A kétszer tizenöt perc aztán hozta magával az újabb fordulatokat: De Ligt öklelte fel Skriniart a tizenhatoson belül, így újabb büntetővel jöhetett az Inter, amit ezúttal Ivan Perisic értékesített (2–3). Ha ez még nem lett volna elég a Juventus összeroppantására, a 102. percben Perisic döntötte el végleg a meccset egy szenzációs lövéssel (2–4). Az Inter tehát megnyerte az Olasz Kupát, 2011 után először, összességében nyolcadszor.

PERCRŐL PERCRE

ITT A VÉGE! KUPAGYŐZTES AZ INTERNAZIONALE!

Két perc a ráadás!

116. perc: Bastoni a meccs utolsó cseréjeként a korábban szintén csereként beálló Dimarcót váltotta.

115. perc: Hitehagyottnak látszik a Juve az utolsó percek előtt, könnyen lehet, hogy innen már nem lesz visszaút a torinóiaknak.

109. perc: A milánóiak igyekeznek tördelni a játékot, a Juventus támadógépezete egyelőre tanácstalan. Lesz csoda, vagy innen már az Inter kezében a kupa?

JÖHET A FOLYTATÁS!

PERISIC BOMBAGÓLJA

VÉGE A HOSSZABBÍTÁS ELSŐ FELÉNEK!

105+2. perc: Vlahovics esett el a tizenhatoson belül, de ezért nem adott tizenegyest Valeri, nem is nézték vissza.

Kettő perc a ráadás!

104. perc: Allegri nem bírt uralkodni az indulatain, megkapta a második sárga lapját is, így elküldték a kispadtól.

102. perc: GÓÓÓL, DE MÉG MEKKORA! Dimarco adott remek passzt Perisicnek a tizenhatos vonalán, ő nagyszerűen átvette azt, majd kíméletlenül kilőtte a hosszút. 2–4

100. perc: Dybala helyett Kean a pályán.

99. perc: GÓÓÓL! Ismét az Inter vezet! Perisic végezte el a tizenegyest, s magabiztosan belőtte azt, Perint elküldve a másik oldalra.

97. perc: HOPPÁ! Tizenegyes az Internek! De Ligt és Skriniar lába találkozott, utóbbi elesett a Juventus tizenhatosán belül, videózás után pedig a büntető pontra muatatott a játékvezető, Paolo Valeri. 2–3

96. perc: Nem vettek vissza a csapatok a tempóból, de a szabálytalanságokból és a veszekedésekből sem...

92. perc: Alexis Sánchez rögtön egy bombával jelentkezett, de Perin hárított.

ELKEZDŐDÖTT A KÉTSZER TIZENÖT PERC!

VÉGE A RENDES JÁTÉKIDŐNEK, NINCS DÖNTÉS, JÖHET A HOSSZABBÍTÁS!

90+2. perc: Locatelli is begyűjtött egy sárga lapot.

90+1. perc: Alexis Sánchez és Vidal a pályán, Calhanoglu és Lautaro Martínez ment le.

Három perc a ráadás!

88. perc: Calhanoglu próbálkozott meg egy távoli lövéssel, de az elkerülte Perin kapuját.

84. perc: Arthur jött be, Chiellini hagyta el a pályát.

83. perc: Allegri reakcióját nem hagyta szó nélkül Valeri, sőt – adott érte egy sárga lapot.

A hosszabbítással együtt bő tíz perc van hátra, de vége lesz a rendes játékidőben, vagy jöhet a kétszer tizenöt perc?

80. perc: GÓÓÓL! Calhanoglu óriási erővel lőtt a kapu bal felső sarkába – védhetetlen büntető volt. 2–2

78. perc. TIZENEGYES! Lautaro Martínez vette át a labdát a kapu előtt, jó helyzetben, lőni viszont nem tudott, mert Bonucci megakasztotta a lábát – vizsgálják az esetet, de Valera sípja azonnal megszólalt.

75. perc: Elképesztő szögletparádé az Inter oldaláról – ez volt a milánóiak nyolcadik sarokrúgása, de rövid időn belül az ötödik. Egyre inkább nyom a bajnoki címvédő, de egyelőre nem talál rést a torinóiak védelmén.

72. perc: Dimarco távolról, laposan próbálkozott, Perinnek pedig bele kellett érnie, hogy biztosra menjen – szöglet!

70. perc: Egyre több a szabálytalanság, de a játékvezető továbbra is mindösszesen egy sárga lapot osztott ki.

67. perc: Allegri is változtatott, Locatelli és Bonucci váltotta Zakariát és Bernardeschit.

65. perc: Dybala lövése ezúttal könnyű csemegének bizonyult Handanovic számára.

63. perc: Egyből hármat cserélt az Inter, Dumphries, Dimarco és Correa a pályán D'Ambrosio, Darmian és Dzeko helyén.

A játék továbbra is elképesztő iramban zajlik, de az utóbbi percekben elmaradtak a helyzeteket. Egyre feszültebb a meccs.

55. perc: Brozovic gyűjti be a meccs első sárga lapját – Dybalával szemben szabálytalankodott.

54. perc: Micsoda meccs! Ezúttal Darmian lőhetett közelről, de Perin nagyot védett.

VLAHOVICS GÓLJA

53. perc: GÓÓÓL! HIHETETLEN FORDÍTÁS, már a Juventus vezet! Az Inter félresikerült támadása után a torinóiak kontrázhattak, Dybala szenzációs labdát adott Vlahovicsnak, ő pedig ziccerben előbb Handanovicba lőtte a labdát, de a kipattanót már bekotorta. 2–1

AZ EGYENLÍTŐ TALÁLAT

50. perc: GÓÓÓL, egyenlít a Juventus! Egy kifejezetten furcsa, nem mindennapi támadás végén Vlahovics kapura lőtt, blokkolták, a labda Alex Sandróhoz került, ő pedig a tizenhatos vonaláról lőtt, Handanovic csak belekapni tudott, a labda pedig a kapuban kötött ki. 1–1

49. perc: Vlahovics de Vrij szorításában bukott orra a tizenhatoson belül, tizenegyest reklamált, de néma maradt a síp, és a VAR sem vizsgálódott.

48. perc: Brozovic tört be az ellenfél támadóharmadába, Cuadrado kicsit ráncigálta a kezét, de nem fújt Valeri, így kirúgás jöhet!

JÖHET A FOLYTATÁS!

Nicolo Barella 7. perces találata Stefan Radu 2015-ben, szintén a Juventus ellen szerzett 4. perces gólja óta a leggyorsabb az olasz kupadöntők történetében.


VÉGET ÉRT A DÖNTŐ ELSŐ FÉLIDEJE!

45. perc: Két perces ráadás következik!

41. perc: Danilo sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, a helyére pedig Morata érkezett. Az biztos, hogy ez szerkezeti változásokkal jár majd a Juvénél – Cuadrado vélhetően visszalép a védelem jobb oldalára.

40. perc: Az utóbbi percekben ismét az Inter a dominánsabb, de egy perce sem nyugodhat meg. Az biztos, hogy a hangulatra nem lehet panasz.

36. perc: Volt egy kis helyzethiány az Internél, ám ezt most pótolták a milánóiak – előbb Perisic lőtt a tizenhatoson belülre érve, de ezt még blokkolták, majd Calhanoglu próbálkozott újra, ez fölé ment.

30. perc: MICSODA VÉDÉS! Bernardeschi sarokrúgása után De Ligt fejelhetett jó helyről, de Handanovic hatalamsat mentett a léc alól. Ez már a harmadik bravúrja volt a rutinos szlovén kapusnak.

29. perc: Ezek most a Juve percei – Bernardeschi lövése megpattant egy védőn, de így is csak kevéssel kerülte el a kaput, szöglet!

24. perc: EZ ZICCER VOLT! Chiellini szerzett labdát, Dybalának passzolt, ő Vlahovicsot hozta jó helyzetbe a bal oldalon, aki kicsit kisodródva, de a kapuhoz közel lőhetett, Handanovic viszont bravúrral védett.

23. perc: Éledezik a Juventus? Dybala tört be a tizenhatoson belülre, majd jobbról lőtt, de Handanovic hárított.

18. perc: Rabiot távoli szabadrúgásából sem lett Juventus-helyzet, a beívelést könnyedén hatástalanították, Handanovic pedig magabiztosan gyűjtötte be a labdát.

15. perc: Alex Sandro a saját tizenhatosan környékén hibázott, Darmian lecsapott a labdára, majd átjátszotta Peresicnek, de Cuadrado menteni tudott.

BARELLA GÓLJA

10. perc: A korán bekapott gól érezhetően megfogta a Juventust, amely eddig egyetlen helyzetet sem tudott kialakítani.

7

. perc: GÓÓÓL, DE MICSODA GÓL! A szöglet után Barellához került a labda, ő pedig jó 20 méterről, a bal oldalról tekert Perin kapujába – szenzációs kezdés, vezet az Inter! 0–1

6. perc: A mérkőzés első szögletét az Inter végezheti el – Zakariáról ment ki a labda.

3. perc: Helyzet még nem volt, szabálytalanság már több is... nem lesz egyszerű meccsen Paolo Valeri játékvezetőnek.

A hangulat már most fantasztikus Rómában, parázs meccsre számíthatunk.

KEZDETÉT VETTE A DÖNTŐ!

Már zajlik a döntőt megelőző ünnepség, hamarosan kezdés!

ELŐZMÉNYEK

Jön a Coppa Italia, vagyis az Olasz Kupa döntője a Juventus és az Inter között. A sorozat éppen 100 éve, 1922-ben indult el, de az azt követő kiírásra csak 1935 és 1936 között került sor.

A döntőbe vezető úton a Juventus a Sampdoriát, a Sassuolót és a Fiorentinát győzte le, míg az Inter az Empolit, a Romát és a Milant búcsúztatta.

Ott van a helyszínen a Juventus korábbi klasszisa, Andrea Barzagli


A két csapat ebben az idényben eddig háromszor csapott össze egymással: a két bajnokijuk közül az első iksz lett (1–1), a második pedig egygólos (1–0) Inter-győzelemmel ért véget. A harmadik meccsük az Olasz Szuperkupa fináléja volt, ott is a milánóiak győzedelmeskedtek – a hosszabbításban, a 121. percben eldöntve a meccset 2–1-re nyertek. Alighanem egy ilyen izgalmas végjátékkal most is elégedettek lennénk.

Az Internél már készen állnak


A hiányzók: a torinóiaknál Federico Chiesa, Mattia De Sciglio, Kaio Jorge és Weston McKennie nem léphet pályára sérülés miatt, a túloldalon csak Matia Vecinóra nem számíthatnak.

A kupadöntő játékvezetője Paolo Valeri lesz, aki ebben az idényben ez idáig három mérkőzést vezetett a Juventusnak, egyet az Internek.

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT A JUVENTUS–INTER LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik