A Juve kiejtette az Intert! Megcélozhatja a 14. kupagyőzelmét

Vágólapra másolva!
2021.02.09. 20:41
null
Hakimi (balra) volt az Inter legaktívabb játékosa a visszavágón (Fotó: AFP)
Az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján a Juventus hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Interrel, így az első meccsen aratott 2–1-es győzelmének köszönhetően bejutott a májusi döntőbe.

 

OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Juventus–Internazionale 0–0
Torino,Allianz Stadion,zárt kapuk mögött. Vezette: M. Mariani
Juventus:Buffon – Danilo, Demiral, De Ligt, Alex Sandro – Cuadrado, Bentancur, Rabiot, Bernardeschi (McKennie, 63.) – C. Ronaldo, Kulusevski (Chiesa, 87.). Vezetőedző:Andrea Pirlo
Internazionale: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni (Kolarov, 66.) – Hakimi, Brozovic, Barella, A. Darmian (Perisic, 58.) – Eriksen (Sensi, 65.) – R. Lukaku, Lautaro Martínez.Vezetőedző:Antonio Conte

Továbbjutott: a Juventus, 2–1-gyel

SZERDA
20.45: Atalanta–Napoli (Tv: Sport2)
Az első mérkőzés után: 0–0

ÖSSZEFOGLALÓ

A Juve–Inter Olasz Kupa-elődöntő visszavágójára a Sport Tv Marco Rossit, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitányát kérte fel, aki a meccs előtt jellemezte a két csapatot. Elmondta, az Antonio Conte vezette Inter fő erőssége a kettő egy elleni párharcok kialakítása, míg a Juve erénye mindig is a betonbiztos védekezés volt, de ebben az idényben ősszel ez láthatóan megbomlott. Rossi szerint ennek tudható be a torinóiak gyengébb őszi szereplése, és a védelem rendbetétele volt a nyáron vezetőedzőnek kinevezett Andrea Pirlo első nagy edzői kihívása, viszont amióta rendezte a sorokat hátul, és feljavult a védelem teljesítménye, jóval eredményesebben szerepel a Juve. Ennek jele az is, hogy a legutóbbi hat tétmeccsén csak az Intertől kapott gólt a torinói együttes.

Az már az első félidőben látszott, hogy sok helyzet nem lesz a meccsen, és az volt a kérdés, hogy az Inter jobb oldalán nagyon aktív Asraf Hakimi révén tud-e olyan helyzetet kialakítani a vendégcsapat, amiből gól is születhet. Hakimi Alex Sandrót többször is megverte a szélen (a balhátvédnek eltiltás miatt ki kell hagynia a döntőt), volt, hogy maga lőtt, máskor pedig Lautaro Martínez került lövőhelyzetbe, de vagy kaput sem talált a kísérlet, vagy éppen Gianluigi Buffonnak nem okozott gondot a hárítás.

A második félidőben azonban már hiába birtokolta többet a labdát a milánói csapat, helyzetekre nem nagyon futotta az erejéből. Sőt, a másik oldalon Cristiano Ronaldónak voltak veszélyesebb lehetőségei, amelyeknél Samir Handanovicnak kétszer is nagyot kellett védenie. A másodiknál a portugál szép csellel játszotta magát tisztára, de nem tudta igazán helyezni a labdát.

Az Inter a hajrában sem tudta fokozni a nyomást, a 0–0-s döntetlen pedig azt jelentette, hogy az első meccsen elért idegenbeli 2–1-es sikerének köszönhetően a Juventus jutott be a döntőbe, és játszhat májusban története 14. Olasz Kupa-győzelméért.

Marco Rossi nem titkolta a meccs előtt, torinói származásúként inkább a Juve sikeréért szorít – még ha az ő igazi kedvence a város másik csapata, a Torino FC –, így örülhet, mert a fináléban is láthatja majd a Juventust, és nem sokkal az Európa-bajnokság előtt újra megfigyelheti Cristiano Ronaldót is egy nagyon fontos tétmeccsen.

Azt a Ronaldót, akivel a nyáron a magyar válogatott védelmének is meg kell küzdenie az Eb-n...

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! A 0–0-val továbbjutott a Juve.

87. perc Kulusevski helyett Chiesa állt be a Juvéba.

85. perc AZ UTOLSÓ PUSKAPOR? Lukaku lekészítéséből tíz méterről Sensi vette célba a hosszú alsót, de a védőkről szögletre pattant. A szögletből már nem alakult ki újabb helyzet.

75. perc Bentancur labaszerzése után Kulusevski vezette le a labdát az alapvonalig, elment Kolarov mellett, de a kimozduló Handanovic védett.

73. perc Brozovic kapott sárga lapot egy szabálytalan becsúszás után. Ha csoda folytán továbbjutna a milánói csapat, a horvát lemaradna a fináléról eltiltás miatt.

70. perc HANDANOVIC! Ronaldo gyönyörű csellel játszotta magát tisztára három ember között, hétméteres lövését lábbal védte az Inter kapusa.

66. perc Bastoni helyett Kolarov állt be.

65. perc Eriksen helyett Sensi állt be.

64. perc MECCSLABDA - LEHETETT VOLNA. McKennie ugratta ki Ronaldót, aki nyolc méterről, éles szögből lőtt a bal szélről, Handanovic védett.

62. perc Bernardesci helyett McKennie állt be a Juvéban.

59. perc CRISTIANO RONALDO! Rabiot passzából a bal szélen érkező Ronaldo lőtt, de fölé ment a labda.

58. perc Darmiant Perisic váltotta az Internél.

52.perc HAKIMI-LÖVÉS! Barela passzát 15 méterről küldte a kapu fölé a továbbra is nagyon aktív marokkói.

49. perc"GYERÜNK, NYOMJUK" Ronaldo labdáját nem éri el jobb oldalon Kulusevski. Ronaldo mosolyogva mutatja a svédnek, a jobbkezét emelgetve, hogy gyerünk, nyomjuk. Úgy tűnt, a portugálnak nem tetszett, hogy a társ meg sem próbálta elérni a labdát.

48. perc Buffon lépett ki a kapujából egy előreívelt labdára és lehúzta azt Martínez elöl.

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

A nem túl eseménydús első félidő elején a Juventus birtokolta többet a labdát, de igazi helyzetet az Inter tudott előbb kialakítani, köszönhetően a jobb oldalon nagyon aktív Hakimi felfutásainak, aki többször is megverte a balhátvéd Alex Sandrót. A félidő végén Cristiano Ronaldónak voltak lövőhelyzetei, de kétszer a védők blokkoltak, egyszer Handanovic védett.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

43. perc Alex Sandro fejelt az első Juve-szögletet követően, de újabb szögletre mentettek a védők, Cuadrado beadása után Ronaldo lőhetett, de lepattamt a lövése.

42. perc KAPUT ELTALÁLÓ JUVE-LÖVÉS! Ronaldo lövésébe lépett bele jó ütemben De Vrij, majd pedig Handanovic ütötte szögletre a labdát a portugál újabb próbálkozásánál..

41. perc Cristiano Ronaldo szabadrúgása pattant le a sorfalról.

33. perc AZ ELSŐ BUFFON-VÉDÉS! Brozovic nem túl erős, középre tartó, távoli kísérletét könnyedén ölelte magához a Juve kapusa.

28. perc ÓRIÁSI HELYZET! Lautaro Martínez lőhetett kapura egy lepattanó labdát középről, Buffon már feküdt, de az argentin nem találta el a kaput.

25. perc Alex Sandro sárga lapot érő szabálytalanság árán tudta csak megállítani a jobb szélen nagyon aktív Hakimit, és mivel ebben a sorozatban már volt lapja, így a Juve továbbjutása esetén nem játszhat a döntőben. A tizenhatos vonalától, a jobb csücskétől járt a szabadrúgás: Eriksen lőtte középre a labdát, ami Lukakuról ment a kapu mellé.

24. perc: Kis szöglet után Eriksen próbálta meg kapura lőni a labdát, Bentacur mentett.

23. perc: Egy felívelt szabadrúgást követően a lecsorgó labdából Brozovic lőtt, de nem találta el a kaput.

22. perc Demiral blokkolta a jobb szélről középre törő Hakimi lövését.

13. perc

Darmian kapott lapot, azt követően, hogy egy rossz ütemű becsúszással eltalálta Ronaldo lábát.

10 perc HELYZET VAN, 11-ES NINCS!
Itt az első Inter-helyzet: Hakimi adott be jobbról, a rövid felszabadítási kísérletre Lautaro Martínez érkezett, aki nem találta el a labdát. Antonio Conte a vonal mellett dührohamot kapott, mert elsőre úgy tűnt, hogy Bernardeschi megrúgta az argentin lábát, de a visszajátszás megmutatta, hogy nem történt szabálytalanság.

9. perc Az első támadás ami eljut a kapuig: Cristiano Ronaldo kapott egy hosszú indítást, de a kapujából jó ütemben kilépő Handanovic megelőzte a portugált és megfogta a labdát.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS. A Juve kezdett.

ELŐZMÉNYEK, TUDNIVALÓK

A Juvéból Franco Israel, Paulo Dybala és Aaron Ramsey az első meccshez hasonlóan sérülés miatt hiányzik, az Interben pedig eltiltás miatt nem játszhat a két chilei válogatott, Alexis Sánchez és Arturo Vidal. A Juvénál a kezdőcsapatban annyi változás történt az első meccshez képest, hogy Weston McKennie ki-, Danilo pedig bekerült, míg az Internél Vidal és Sánchez mellett Ashley Young sem kezd ezúttal, ott van viszont a csapatban Christian Eriksen, Asraf Hakimi és Romelu Lukaku is.

A mérkőzést itthon közvetítő Sport Tv Marco Rossit, a magyar válogatott szövetségi kapitányát kérte fel szakértőnek erre a találkozóra.

A sorozat döntőjét május 19-én rendezik Milánóban.

A bajnokságban a 3. helyen álló Juventus az előző fordulóban 2–0-ra nyert a Roma ellen – a torinóiak az Inter elleni, januári, bajnoki vereség óta sorozatban hat tétmérkőzésen győztek, ötször még gólt sem kaptak. Az Inter a 2. helyen áll a Serie A-ban (öt pont az előnye a Juve előtt, de egy meccsel többet játszott), legutóbb 2–0-ra győzött a Firoentina vendégeként. A fekete-kékek idei tíz tétmeccsükből hatot megnyertek (két-két iksz és vereség mellett.).

Az Inter tavaly az elődöntőig jutott a kupában, a Juventus pedig döntős volt (az elődöntőben akkor a Milant verte ki), de a fináléban 11-esekkel kikapott a Napolitól.

A 2–1-re megnyert első meccs után a Juve vezetőedzője, Andrea Pirlo (balra) lehet nyugodtabb (Fotó: AFP)

Az elődöntő első meccsén, amely Gianluigi Buffon 1100. tétmérkőzése volt karrierje során, Lautaro Martínez korai góljával az Inter szerezte meg a vezetést, de Cristiano Ronaldo még az első félidőben kettővel válaszolt (az elsőt 11-esből lőtte), így győzött 2–1-re a Juventus Milánóban. A két csapat januári, bajnoki meccsét viszont az Inter nyerte meg Milánóban, 2–0-ra. Torinóban ebben az idényben először találkozik a két csapat, legutóbb tavaly márciusban rendeztek Juve–Inter meccset, azon 2–0-s hazai siker született.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik