Olasz Kupa: Giovinco misztikus góljával nyolc között a Juventus

Vágólapra másolva!
2012.12.12. 22:56
null
Ki más lőtte volna a gólt ezen a napon, mint a Juve 12-ese? (Fotó: Reuters, archív)
A Juventus Sebastian Giovinco góljával 1–0-ra legyőzte a Cagliarit az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, és a legjobb nyolc között folytathatja. A győzelemnek súlyos ára volt: Emanuele Giaccherini a bemelegítés során, Arturo Vidal és Nicklas Bendtner a meccs közben sérült meg.

A Juventus a Buffon – Bonucci, Marrone, Barzagli – Isla, Vidal, Pogba, Padoin, De Cegle– Bendtner, Giovinco összeállításban kezdett, de sérülések miatt már a szünet előtt két helyen változtatnia kellett Antonio Conte vezetőedzőnek, akit eltiltása utáni első hazai meccsén hatalmas transzparenssel köszöntöttek a torinói szurkolók: „Isten hozott vezérünk, bár igazából távol sem voltál". Arturo Vidal (térdsérülés) helyett a 14. percben Kwandwo Asamoah állt be, míg a félidő hajrájában Nicklas Bendtnert a Cagliariban befutó Alessandro Matri váltotta. Pedig Vidal is az utolsó pillanatban került be a kezdőbe, miután Emanuele Giaccherini a bemelegítés közben megsérült.

A Juve meddő mezőnyfölényben játszott, de a szünetig két helyzetnél tovább nem jutott. Bendtneré volt a legnagyobb lehetőség, a dán első Juve-gólját Vlada Avramov kapus nagy bravúrral akadályozta meg. A szardíniaiak viszont egyetlen kaput eltaláló lövést vagy szögletet sem jegyeztek fel 45 perc alatt.

A fordulás után góllá érett a Juventus fölénye: a saját tizenhatosukon belül hezitáló Cagliari-játékosoktól Simone Padoin pöckölte oda a labdát Sebastian Giovincóhoz, aki higgadtan elfektette egy csellel az előtte álló védőt, majd hat méterről a kapuba lőtt. Futótűzként terjedt el a Juventus szurkolói között, hogy a csapat 12-ese 2012. 12. hó 12-én a második félidő 12. percében talált be.

A hazai csapat továbbra is fölényben játszott,de nem lőtt gólt, ami miatt még aggódni kellett az utolsó percekben is, mert a vendégek Gianluigi Buffon tizenhatosa előtt tartották a labdát. Gól nem született, a Juventus folytathatja a negyeddöntőben, ahová eddig a Roma és a Catania jutott be.

JUVENTUS–CAGLIARI 1–0


OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Juventus–Cagliari 1–0 (Giovinco 57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik