Olasz Kupa: eltiltották a Napoli edzőjét; pénzbírság műesésért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.21. 16:54
Két Olasz Kupa-mérkőzésről eltiltották és 20 ezer eurós pénzbüntetésre ítélték Maurizio Sarrit, a Napoli vezetőedzőjét, miután „különösen sértő hangnemben” szidalmazta Roberto Mancinit, az Internazionale mesterét a két csapat milánói győzelemmel végződő Olasz Kupa-negyeddöntőjén.

A Napoli kedden a szezonbeli első vereségét szenvedte el hazai pályán, az Inter 2–0-ra nyert a Stadio San Paolóban és jutott így tovább az Olasz Kupában. A mérkőzés hajrájában – a nápolyi Dries Mertens kiállítása, valamint Adem Ljajics mindent eldöntő gólja után – a két vezetőedző nyomdafestéket nem tűrő hangnemben szólalkozott össze.

az Inter 2–0-ra nyert a Stadio San Paolóban és jutott így tovább az Olasz Kupában. A mérkőzés hajrájában – a nápolyi Dries Mertens kiállítása, valamint Adem Ljajics mindent eldöntő gólja után – a két vezetőedző nyomdafestéket nem tűrő hangnemben szólalkozott össze.

A lefújást követő sajtótájékoztatón Roberto Mancini „rasszistának” és „homofóbnak” nevezte Maurizio Sarrit, elmondása szerint az a stílus, amit a Napoli trénere megengedett magának, nem való futballpályára. Sarri elismerte, hogy kifogásolható stílusban káromkodott, de még az öltözőben bocsánatot kért Mancinitől. Az esetből országos méretű botrány lett.

Csütörtökön reagált a Serie A fegyelmi bizottsága, két kupamérkőzésről eltiltotta, valamint 20 ezer euró befizetésére kötelezte Maurizio Sarrit, amiért rendkívül sértő jelzőkkel illette az ellenfél vezetőedzőjét. Értelemszerűen csak a következő szezonban tudja letölteni az eltiltását.

Roberto Mancini 5 ezer eurós büntetést kapott, az Inter mestere Sarrival és a negyedik játékvezetővel szemben tanúsított tiszteletlen magatartást.

A mérkőzés 88. percében színészkedés miatt (második sárga lappal) kiállított Dries Mertenst egy meccsről eltiltották, valamint 1500 eurót is be kell fizetnie műesése miatt. A Napoli is kapott egy 15 ezer eurós büntetést a szurkolók viselkedése – füstbombák és egyéb pirotechnikai eszközök használata – miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik