Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke korábban élesen kritizálta Rafa Benítezt, amiért a csapat a szezon végére visszaesett, amire a spanyol vezetőedző azonnal visszavágott, és keményen bírálta a játékosokat kötelező edzőtáborba parancsoló De Laurentiist.

A sorozatos rossz eredmények miatt De Laurentiis már elgondolkodott Benítez menesztésén. Szombaton, a Juventustól elszenvedett vereség után Gonzalo Higuaín, az együttes argentin játékosa is dühös volt, amiért a szakember már a szünetben lecserélte őt. A támadó ezek után sem a cserepadon, sem a lelátón nem volt ott, és nem is tekintette meg a második játékrészt.

Persze Higuaín cselekedete is kiverte a biztosítékot a szurkolók körében, akik a játékos pályán mutatott hozzáállása és a Dnipro elleni Európa-liga-elődöntőben elpuskázott ziccerei miatt egyébként is elégedetlenek a csatárral. A hírek szerint már a nyáron megválna tőle az olasz alakulat.

Noha korábban úgy volt, hogy a Napoli vezetősége meghosszabbítja Benítez nyáron lejáró szerződését, a helyzet azóta megváltozott, és szinte biztosra vehető, hogy a spanyol az idény végén távozik a csapattól.

Az olasz és a spanyol lapok már azt is tudni vélik, noha a szakember nagyon közel állt a megegyezéshez a Premier League-ben szereplő West Ham Uniteddel, júniustól mégis a Real Madrid irányítását veszi át, ugyanis nem tudott ellenállni Florentino Pérez – a blancók elnökének – hívó szavának.