A belga futballista képviselője a múlt héten arról beszélt, hogy az Inter nem csupán pletykaként vetődött fel Mertensszel kapcsolatban, és hogy valós esélye van annak, hogy a fekete-kékeknél folytassa pályafutását. Igaz, azt is hozzátette, hogy Dries boldog Nápolyban, és hogy a következő héten többet tudnak majd a jövőjéről.

A Radio Kiss Kiss Napolinak adott interjújában ugyanakkor a klub elnöke erőteljesen tagadta, hogy tárgyalásokat kezdeményeztek volna a balszélső eladásáról.

„Ebből semmi sem igaz. Csak előre eltervezett távozásokkal foglalkozunk, a támadósorból nem megy el senki. Jonathan de Guzmán és Camilo Zúniga van napirenden” – szögezte le már az elején De Laurentiis.

„Nagyon zavarnak az Interrel kapcsolatos pletykák, különösen Mertensszel kapcsolatban. Egyeztetek az ügyvédeimmel, és fontolóra veszem, hogy jogi lépéseket tegyek a belga ügynöke ellen azért, mert ilyen képtelen pletykákat terjeszt” – tette hozzá a Napoli elnöke.

„Beszéltem az Interrel és Marco Fassone általános igazgatóval a milánóiak részéről, és tagadták, hogy közvetlen kapcsolatban lettek volna Mertens ügynökével. Biztosíthatom a szurkolókat, hogy senki nem jön hozzánk az Intertől, és senki nem megy tőlünk oda.”