Moratti is elismerte: az Inter Benítezre hajt

Vágólapra másolva!
2010.06.06. 12:12
null
Milánóban teszi le a vonat? Benítez a Liverpooltól elköszönt, az Interrel tárgyalhat (Fotó: Action Images)
Massimo Moratti, a Bajnokok Ligája-győztes, olasz bajnok és Olasz Kupa-győztes Internazionale elnöke elmondta a Corriere dello Sportnak: a vezetőség Rafa Benítez szerződtetésére hajlik. Az Inter a Real Madridhoz távozó José Mourinho utódját keresi, napokon belül megszülethet a döntés.

Mivel Benítez felbontotta szerződését a Liverpoollal, az érdeklődők szabadon tárgyalhatnak vele. Az Inter meg is teszi: a spanyol edző Szardínián nyaral, és a Corriere úgy tudja, Marco Branca már vasárnap tárgyalóasztalhoz ül vele.

„A hír igaz, hajlunk Rafa Benítez szerződtetésére, néhány napon belül meghozzuk döntésünket" – nyilatkozta Moratti.

„Csak a legmagasabb elismerés hangján beszélhetek róla, rendkívüli tehetséggel megáldott edző. Tudom, hogy jó a mérlege José Mourinho ellen, ha jól gondolom, ötször is legyőzte, ez pedig mutatja, hogy rendkívül jól felkészül, s nem szúrja el a fontos meccseket. Fontos az is, hogy az európai kupaporondon letette már a névjegyét, hiszen továbbra is sokat várunk ezen a téren a csapattól" – mondta.

Az olasz újságok meg vannak győződve arról, hogy a spanyol szakember 48 órán belül megegyezik az Interrel. Benítez edzői karrierje alatt még nem dolgozott Olaszországban, „légiósként" Liverpool volt az egyetlen állomáshelye 2004 és 2010 között.

Benítez csütörtökön jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a Liverpool labdarúgócsapatától. Az angol sajtó úgy értesült, hogy hárommillió fontos (egymilliárd forintos) végkielégítéssel köszön el, mivel eredeti szerződése 2014-ig szólt. A La Gazzetta dello Sport pénteken arról számolt be, hogy a milánói klub három évre szóló szerződést kínál neki, szezononként 5.5 millió eurós fizetéssel.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik