Milito dühös, Zanetti jól van, az elnök maffiázik

Vágólapra másolva!
2010.09.20. 12:42
null
Diego Milito már a pályán frusztrált volt, lejőve szavakban is kiadta magából dühét (Fotó: Action Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) vasárnapi játéknapja után a címvédő Internazionalénál egyértelműnek tekintik szicíliai sikerüket, a Palermo elnöke viszont olyan játékvezetői ténykedést látott, ami szerinte visszavisz a meccsmanipuláció, a Calciopoli világába.

Rafa Benítez, az Internazionale vezetőedzője elégedett a szerkezetváltást követő második félideji fordítással (Palermo–Internazionale 1–2), és abban is biztos, hogy Diego Milito – akinek jelenlegi gólképtelenségét egykori angliai játékosáéhoz, Peter Crouchéhoz hasonlította – már a következő fordulóban elkezdi a gólgyártást, szerinte a játékosnak felesleges idegeskednie. Benítez reakciója azért figyelemre méltó, mert amikor Militót lecserélte, az argentin támadó azt mondta bele a televízió kamerájában: „Miért mindig nekem kell lejönnöm? Nincs ez rendben így, erről beszélnem kell az edzővel..."

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a Serie A 2010–2011-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Sokan aggódtak a mérkőzés után mellkasi fájdalmai miatt kórházba szállított Javier Zanettiért; nos, az Inter csapatkapitánya már jobban van.

„Nagyon gyomron találtak a labdával, erős fájdalmaim voltak, de nem jöhettem le a pályáról. A meccs után aztán annyira szorított a mellkasom, hogy szóltam a csapatorvosnak, aki elővigyázatosságból jobbnak látta azonnal kórházba menni. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, már olyannyira jól vagyok, hogy tiszta szívből képes vagyok örülni a győzelmünknek, amelynek jogosságához semmiféle kétség nem férhet" – mondta Zanetti.

Ebbéli véleményét nem mindenki osztja. Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke például nem kevesebb, mint négy büntetőt kér számon a játékvezetőn; szerinte a tizenegyesek elmaradásának egyetlen oka az lehet, hogy a bíró napszúrást kapott.

„Zavar továbbá az újságírók mentalitása. Olyan egyhangúsággal minősítették szabályosnak a szereléseket, mintha maffiát alkotnának" – mondta az elnök, hozzátéve: szerinte nem az Inter konzekvens támogatásáról van szó, csupán rossz bírói attitűdről. – „Nekem nincs is semmi bajom a fekete-kékekkel". A Corriere dello Sport szerint Zamparini ezzel szemben azt is mondta: „Ezen az úton az olasz futball visszajut a Calciopoliba."

A két „zebracsorda" mérkőzésének (Udinese–Juventus 0–4) leginkább felkavaró eseménye Vincenzo Iaquinta gólöröme volt. Az egykori udinei támadó csúnyákat mutogatott volt csapata szurkolóinak, amit Giampaolo Pozzo helyi klubelnök igencsak zokon vett, mondván: „Egy csóró srác volt a harmadosztályban, amikor szerződtettük. Felemeltük, élvonalbeli futballistát faragtunk belőle, tetejébe jól meg is fizettük; szóval, az Udinese nem ezt érdemelte volna".

 ÍME, AZ ESET
 

 

Iaquinta elismerte, hibázott, és ezért mindenkitől bocsánatot kért: „Nem az elnöknek és nem a klub alkalmazottainak szólt a gesztusom, őket mindig is nagyra becsültem. A szurkolók azonban nem először sértegették az édesanyámat, nem először bántottak engem, ezért góllal akartam megfizetni. Miután ez megtörtént, nem tudtam magamba fojtani az érzéseimet, de belátom, helytelenül cselekedtem, és bocsánatot kérek mindenkitől."

Luigi Delneri, a Juventus vezetőedzője egyébként nagyon elégedett a látottakkal, különösen játékosai utolsó percig kitartó lankadatlan figyelmével. A tréner visszatért a sokakban megütközést keltő múlt heti nyilatkozatára, miszerint a Juve az idén nem esélyes a bajnoki címre:

„Azt mondtam, hogy nem tűzünk ki magunk elé ilyen jelentős célt, mert nem akarunk felesleges terheket cipelni. Tudjuk, hogy lesznek nehézségeink, hiszen a csapatunk most van újjászületőben, és a Juvénál általában nem tart sokáig a türelem. Ha viszont úgy játszunk, mint most, nyilvánvalóan jönnek majd az eredmények. Ha úgy, mint a nyitányon Bariban, gondjaink lesznek."

A forduló egyik legváratlanabb eredménye a fővárosban született, ahol a helyi sárga-pirosak kétgólos előnyüket elherdálva csupán döntetlent játszottak (Roma–Bologna 2–2).

„Mostanában semmi sem úgy alakul, ahogyan szeretnénk, de vissza fogunk találni a helyes útra – értékelt Claudio Ranieri, akinek irányításával először tudhat maga mögött öt nyeretlen tétmeccset a Roma. – A védekezésben a jövőben óvatosabbnak kell lennünk. Nagy tanulság, hogy kettő nullánál jobban kézben kell tartani az irányítást, gondosabban kell ügyelni a labda megtartására."

A nápolyiaknak ellenben minden okuk megvan az ünneplésre, hiszen 14 esztendő után tudtak élvonalbeli bajnokit nyerni a Sampdoria vendégeként (Sampdoria–Napoli 1–2). Ráadásul nem akármilyen sorozatot szakítottak meg: a Samp 29 bajnoki mérkőzés óta veretlen volt hazai pályán.

„Úgy vélem, az egész mérkőzés során egyenrangú ellenfelek voltunk, azaz a vezető góljukra adott válaszunk nem a semmiből jött – mondta a 84. percben egyenlítő Marek Hamsík. – Idegenben győzni mindig csodálatos érzés, tetejébe nem akármelyik csapatot gyűrtük le vesztett állásból, ezt a kritikusainknak is értékelniük kell!"

S ha már korábban szóba került a dél-olaszországi meleg, idézzük Giampaolo Venturát, a Bari edzőjét, akinek a korai kezdés (12.30) miatti füstölgése valószínűleg még beszédtéma lesz (Bari–Cagliari 0–0): „Megértem, hogy a televíziók érdekei fontosak, az évnek ebben a szakaszában mégsem lehet ilyen korán mérkőzést rendezni. Bariban harmincöt fok volt, és a forróság nemcsak a játékosokat merítette ki teljesen, hanem a nézők egészségét is veszélyeztette."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik