Milan: távozik a klubtól Gazidis, de megvan az utóda

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.11.11. 18:40
null
Az új CEO (Fotó: <a href="https://www.acmilan.com/en/news/articles/club/2022-11-11/official-statement-giorgio-furlani-joins-ac-milan-as-the-new-ceo"><strong>Milan</strong></a>)
December elsején távozik az olasz élvonalbeli labdarúgóklub, az AC Milan vezérigazgatója, Ivan Gazidis, akinek az utóda Giorgio Furlani lesz.

 

Ezt maga a Milan jelentette be, Furlani pedig köszönetet mondott az új tulajdonosnak, Gerry Cardinalének, és megjegyezte, alig várja már, hogy együttműködjön az elnökkel, Paolo Scaronival, a technikai igazgató Paolo Maldinivel és a vezetőedzővel, Stefano Piolival.

A vezetőségnek tagja még Franco Baresi és Daniele Massaro, valamint a sportigazgató Frederic Massara – Gazidis 2018 decemberétől dolgozott a Milannál, előtte tíz éven át az Arsenal ügyvezető igazgatója volt, Milánóba az előző tulajdonos, az Elliott Management kérésére került.

Furlani 2010 óta dolgozik az Elliott Managementnek menedzserként, négy éve a Milan egyik vezetője, a La Gazzetta dello Sport szerint minden az ő felügyelete alá is tartozott az átigazolásoktól kezdve az új stadion tervein át az UEFÁ-val való kapcsolattartásig.

Az olasz lap szerint Gazidis az Egyesült Államokban folytathatja karrierjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik