Milan: Stefano Pioli szerződést hosszabbított – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.07.22. 00:39
null
Stefano Pioli marad az AC Milan vezetőedzője (Fotó: AFP)
Az AC Milan labdarúgócsapata nem sokkal a Sassuolo elleni 2–1-es siker után bejelentette, hogy 2022-ig meghosszabbította Stefano Pioli szerződését.

 

Az 54 éves olasz szakember tavaly októberben vette át a Milan irányítását a nem sokkal korábban menesztett Marco Giampaolótól, s bár eleinte nem igazán jöttek az eredmények, a bajnokság újraindítása óta megtáltosodott a csapat: kilenc meccsen hét győzelmet aratott, és mindössze kettőt adott döntetlenre.

„Boldog és büszke vagyok a bizalom okán, amit a Milantól kapok. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, különösen a szurkolóknak, akiket borzasztóan hiányolok a stadionból. Ahogy már többször is elmondtam, a jövőnek most jött el az ideje, koncentráltnak és magabiztosnak kell lennünk, és egy csapatként kell játszanunk. Egy kivételes út elején járunk, de ha így folytatjuk a munkát, tovább fejlődünk, és egyre versenyképesebbek leszünk” – mondta Pioli az acmilan.com-nak.

„Stefano egy hihetetlenül nehéz időszakban lett a csapat vezetőedzője. Többször is mondtuk, hogy időbe telik, amíg a munkájának eredménye megmutatkozik, és most láthatjuk, hogy a minőség és a professzionalizmus mindig kifizetődik. Ő a megfelelő ember annak a sikeres, fiatal és sikerre éhes csapatnak az irányítására, amelyet szeretnénk” – mondta Paolo Maldini, a klub sportigazgatója.

Pioli hosszabbításával az is eldőlt végleg, hogy Ralf Rangnick nem lesz most a Milan vezetőedzője, hiába cikkeztek arról hónapok óta, hogy a német szakember veheti át az olasz csapatot, nem sokkal a Milan bejelentése előtt Rangnick képviselője hivatalos közleményben tudatta, hogy ügyfele nem vállal szerepet a Milannál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik