Milan: Pato a Corinthiansban folytatja - hivatalos

Vágólapra másolva!
2013.01.03. 22:25
null
Alexandre Pato búcsút int a divat fővárosának (fotó: Action Images)
A Corinthians labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Alexandre Patót, az AC Milan brazil csatárát. A labdarúgó olasz sajtóértesülések szerint 15 millió euró ellenében tér vissza hazájába.

 

Sikeres volt Adriano Galliani útja Brazíliába: a milánói klub második embere azért utazott 2012 utolsó napjaiban Brazíliába, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatot csikarja ki a brazil klubok valamelyikéből, és csütörtökön 22 óra után néhány perccel hivatalossá vált, hogy a csatár Sao Paulóban, a Corinthiansnál folytatja pályafutását.

A támadó az olasz sajtó információi szerint 15 millió euró ellenében tér vissza hazájába, négyéves szerződést ír alá, és a hetes számú mezt fogja viselni új klubjában.

Pato 2008-ban érkezett a Milanhoz a Porto Alegre-i Internacionaltól, és egy scudetto mellett egy Olasz Szuperkupát nyert a csapattal, összesen 150 alkalommal viselhette a rossoneri mezt és 63 gólt szerzett.

UTÓDOK? BERLUSCONINAK BALOTELLI PROBLÉMÁS, DROGBA ÖREG
Pár órával azt követően, hogy Mario Balotelli nyilvánosan „közelharcba” bocsátkozott menedzserével, Roberto Mancinivel, az olasz médiában máris megjelentek a pletykák, miszerint a csatár hazatér. Silvio Berlusconi, az AC Milan elnöke ugyanakkor cáfolta, hogy a klub szurkolójának számító támadó megszerzéséért harcba szállnának.

„Ahogy már mondtam más alkalmakkor, Balotelli nem győzött meg emberileg” – indokolta a korábbi olasz miniszterelnök, miért nem tartaná erősítésnek az Eb-ezüstérmes csatár megszerzését. Berlusconi ugyanakkor más neveket is cáfolt, mint lehetséges ékezők.

„[Mattia] Destro és [Pablo] Osvaldo? Destrót nyilvánvalóan szívesen hoznám a Milanhoz, Osvaldo ugyanakkor koránál fogva nem illik bele a képbe, hiszen arra készülünk, hogy egy fiatal csapatot építsünk. Ugyanez igaz [Didier] Drogbára. Már harmincnégy éves, és ez nem igazán passzol a mi fiatal játékosokat kereső koncepciónkhoz” – magyarázta Berlsuconi, akinek a csapata korábban éveken át volt a Serie A egyik legmagasabb átlagéletkorú társasága.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik