Milan: Mint valami idegen elem – Gattuso lehordta sztárját

Vágólapra másolva!
2017.12.08. 12:18
Gennaro Gattuso, az olasz AC Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője érthető módon nem volt elégedett, miután csapata csütörtök este 2–0-ra kikapott a HNK Rijekától az Európa-ligában.

„Ennél sokkal többet várnék, ez nagyon gyenge produkció volt – konstatálta a meccsen történteket a 39 esztendős Gennaro Gattuso. – Sok mindenen kell változtatnunk, köztük a csapat mentalitásán és hozzáállásán. Nagyobb lendület kell. Szükségünk van végre egy győzelemre, ami fellelkesíti a srácokat. A vasárnapi, Bologna elleni bajnoki most még fontosabbá vált számunkra, nem követhetünk el hibákat.”„Ennél sokkal többet várnék, ez nagyon gyenge produkció volt – konstatálta a meccsen történteket a 39 esztendős Gennaro Gattuso. – Sok mindenen kell változtatnunk, köztük a csapat mentalitásán és hozzáállásán. Nagyobb lendület kell. Szükségünk van végre egy győzelemre, ami fellelkesíti a srácokat. A vasárnapi, Bologna elleni bajnoki most még fontosabbá vált számunkra, nem követhetünk el hibákat.”

„Teljes mértékig vállalom a felelősséget az általam meghozott döntésekért. Legközelebb is meglépném ezeket, ha a helyzet úgy hozná, hogy három nappal később már játsszuk is a következő fontos találkozónkat. Megpróbáltunk lehetőséget adni azoknak is, akiknek nagy szükségük volt rá.”

A Milan-ikon rendesen rápirított a nyáron 38 millió euróért szerződtetett André Silvára is – a portugál támadó még nem szerzett gólt a Serie A-ban.

„Szenvedett. Egyszerűen úgy tűnt, mintha egy teljesen idegen elem lenne a csapatban. Ha lehetősége nyílik rá, hogy kilencven percet játsszon a Milan mezében, ennél sokkal többet kell tennie.”

CSOPORTKÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
D-CSOPORT
HNK Rijeka (horvát)–Milan (olasz) 2–0
(Puljic 7., Gavranovic 47.)
Austria Wien (osztrák)–AEK Athén (görög) 0–0

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. AC Milan
6 3 2 1 13–6 +7 11
2. AEK Athén
6 1 5
6–5 +1 8
3. HNK Rijeka6 2 1 3 11–12 –1 7
4. Austria Wien6 1 2 3 9–16 –7 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik