Milan: megpecsételődött Giampaolo edző sorsa – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.10.08. 12:15
null
Marco Giampaolo az Inter elleni, kétgólos vereséggel végződő szeptemberi derbin (Fotó: AFP)
Bár a hétvégén győzött a Milan az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A), helyi lapinformációk szerint rövid időn belül menesztik Marco Giampaolo vezetőedzőt. Akár már kedd délután kinevezhetik az utódját – Stefano Piolit.

 

Marco Giampaolo nyáron lett a Milan szakvezetője, de a bajnokságból eddig eltelt időszak a kínlódásról szólt (három győzelem, négy vereség), és az olasz lapok már szeptemberben cikkeztek a készülő váltásról.

A Genoa szombati idegenbeli legyőzése (2–1) ellenére csupán a 13. helyen találta a csapatot a válogatott játéknapok miatti, a rosszul szereplő kluboknál gyakorta edzőváltásra használt szünet.

Olasz médiainformációk szerint a Milannál is lépni készülnek. A Gazzetta dello Sport és a Sky Sport Italia kezdetben Luciano Spallettit nevezte a legesélyesebb utódjelöltnek, csakhogy neki még él a szerződése az Interrel, így valószínűbbnek tételezték, hogy a találgatásokban szintén sokat emlegetett Stefano Pioli lesz a befutó.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport újságírója keddi Twitter-üzenetében már biztosra ígérte az utóbbi években az Internél, majd a Fiorentinánál dolgozó, rutinos Pioli kinevezését, kisvártatva a Gazzetta pedig arról számolt be, hogy kedd délelőtt a Milan meg is egyezett Piolival a két évre szóló, 1.5 millió euró értékű szerződésben, és délután akár a hivatalos bejelentésre is sor kerülhet.

A Milan október 20-án játssza legközelebbi bajnokiját, vendége a Lecce lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik